0 تا 100 قالب سقف وافل | تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

0 تا 100 قالب سقف وافل | تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

0 تا 100 قالب سقف وافل | تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

0 تا 100 قالب سقف وافل | تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

برای پاسخ به این سوال که سقف وافل به چه معنی است و چه چیزی است؟ تاریخچه آن باید به تاریخ بازگردیم.

بسیار جالب می باشد که بدانید مفهوم حمل و نقل دو طرفه کالا به دوران هخامنشیان یعنی تقریبا ۲۵۰۰ سال پیش برمی گردد. با توجه به ادامه کار و تحلیل و تحقیق باستان شناسان، سقف تخت جمشید از تیرهای چوبی عمودی درست میشود. همچنین ایده استفاده از عملکرد سقف وافل همزمان با هخامنشیان در آکروپلیس یونان دیده می شود.

برای خواندن مقاله بررسی سقف وافل اینجا کلیک کنید.

0 تا 100 قالب سقف وافل

سقف وافل از جمله سقف های بتنی است که علاوه بر ظاهر شیک، دارای مزایای اقتصادی و مسائل استاندارد رایج نیز می باشد. برای اجرای این ساختمان از قالب ویفری استفاده می شود که وزن مرده ساختمان را تا حد زیادی کاهش می دهد.

ساختار وافل ظاهر زیبایی در سطح پایین سقف وافل ایجاد می کند. بیشتر مهندسان و متخصصان باتجربه ساختمان سقف های وافل را برای ساختمان های ویژه و سازه های پیشرفته انتخاب می کنند.

سقف های وافل همچنین در طیف گسترده ای از سازه ها مانند فروشگاه ها، پارکینگ ها، هتل ها، مراکز خرید، اسکلت های بتنی، دانشگاه ها، لابی هتل ها، استخرها و سالن های ورزشی استفاده می شود.

 

نحوه اجرای سقف وافل

طراحی سقف وافل دارای مراحل مختلفی می باشد که در ادامه به اختصار به بررسی هر یک می پردازیم. از جمله این مراحل می توان به زیرسازی سقف وافل، قالب های چینی، آرماتوربندی، بتن ریزی، قالب گیری و نجاری اشاره کرد.

 

زیرساخت سقف وافل

فاز اول طراحی سقف وافل، مراحل زیرسازی می باشد که با نصب کردن جک ها شروع و با استفاده از فرم های وافل ادامه پیدا می کند.

تفاوت سقف تیرچه ای با سقف وافل چیست؟

نصب جک به همان روش سقف تیرچه انجام می شود و پوسته فلزی مورد نیاز نیست. زیرا پوسته های وافل مستقیماً روی قوطی های فلزی قرار می گیرند و تمام فضای مورد نیاز برای نگهداری بتن تازه را فراهم می کنند. در ادامه مقاله 0 تا 100 قالب سقف وافل ما را تا انتها همراهی کنید.

البته لازم است بدانید که در اصطلاح مهندسین و پیمانکاران سقف وافل به این مرحله، مرحله کشش شاسی نیز گفته می شود. در واقع این مرحله زمینه را برای چینش قالب های وافل بر اساس طرح قالب چینی آماده می کند.

که درنتیجه این مراحل زیر نظر پیمانکاران سقف وافل و مهندسین حرفه ای انجام می شود. در صورت استفاده صحیح از سقف های وافل، مدت زمان پروژه کوتاه شده و به دلیل استحکام بالای این قالب ها، هزینه های نهایی کاملاً سودآور و مقرون به صرفه است. تنها نکته مهم در استفاده از این سقف ها دقت در برداشتن بتن و مصالح از این قالب است زیرا ممکن است در این مرحله به قالب ها آسیب رسانده و هزینه های اضافی را به همراه داشته باشد.

 

پوسته وافل بتنی

پس از نصب قالب وافل بر روی اسکلت بتنی، نصب لوازم جانبی و آرماتور آغاز می شود. هنگام نصب اتصالات، عبور محرک بدون مشکل انجام می شود. زیرا قالب بسیار بادوام است.

با این حال، این ویژگی در هنگام اجرا بسیار مهم است. برای تسهیل حرکت کارگران، زمان کارکرد سقف به وضوح کوتاه میشود. این دومین عاملی است که باید بعد از استحکام فونداسیون در نظر گرفت.

 

سقف وافل بتنی روی قاب بتنی

پس از بررسی و کنترل نهایی، بتن کاری انجام می شود و در صورت تمایل، صیقل دادن کامل سطح رویی انجام می شود. این کار را می توان با استفاده از کاردک پروانه انجام داد. این کار زیبایی و کیفیت اسکلت بتنی را افزایش می دهد، اما لازم نیست.

 

قالب گیری سقف وافل

هنگامی که عمل آوری در طول زمان کامل شد، بتن سخت می شود و کار قالب گیری آغاز می شود.

در این مرحله باید دقت شود که قالب در بتن گیر نکرده و در هنگام برداشتن ترک نخورد. زیرا پوسته وافل قابل استفاده مجدد است. با توجه به این موضوع، توصیه می شود در تعمیر و نگهداری بسیار مراقب باشید.

 

نجاری سقف وافل

نجاری آخرین مرحله در کار سقف است. در برخی سالن ها و اتاق ها از سقف های کاذب در این مرحله استفاده می شود. از طرفی در برخی سالن ها از نماهای سقفی به نام نما و نمای نهایی استفاده می شود که با نورپردازی و اجرای جذاب قابل استفاده است.

0 تا 100 قالب سقف وافل | تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

پارامترهای اجرای سقف وافل

پارامترهای مورد نیاز برای طراحی و اجرای این سازه شامل ضخامت دال، فاصله مرکز تیر، عرض و عمق تیر و ضریب سختی دال می باشد. اما برای سقف وافل، تیرها از قبل ساخته نشده اند و عرض تیرها با فاصله بین دو لبه قالب وافل معمولاً 10-12 سانتی متر تعیین می شود.

 

چرا ساختمانی با سقف وافل طراحی و اجرا کنیم؟

علاوه بر افزایش قدرت، بسیاری از مهندسان و کارفرمایان به دنبال راه هایی برای کاهش هزینه ها هستند.

بنابراین پیشنهاد اجرای سقف وافل بر روی سازه یکی از پیشنهادات بتن ارسالی به کارفرما می باشد. زیرا صرفه جویی در هزینه نیز ایمنی کارگران را تضمین می کند.

ضمناً با برنامه‌های مشخص و استفاده از پیمانکاران نخبه و متخصص می‌توان سقف‌های وافل را برای کوتاه‌تر کردن مدت پروژه اجرا کرد که هم به نفع کارفرما و هم پیمانکار است.

مهم ترین مزیت سقف وافل عدم وجود ستون های متنوع و دهانه های بلند است. ردیف های اضافی نه تنها بر ساخت ساختمان تأثیر منفی می گذارد، بلکه باعث افزایش وزن و هزینه نهایی آن می شود.

با پوشش دهانه های بزرگ، ساختمان قادر است تعداد ستون های مورد نیاز سازه را کاهش دهد. علاوه بر این، ساختار شبکه ظرفیت باربری را در مقایسه با دال های معمولی بهبود می بخشد. افزایش ظرفیت بالابری همراه با حذف ردیف و کاهش وزن مرده معادل صرفه جویی اقتصادی و کاهش هزینه نهایی پروژه است.

0 تا 100 قالب سقف وافل | تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

 

 قالب برداری جهت سقف وافل

یکی از مزایای سقف وافل در مقایسه با سقف های دیگر، جداسازی آسان قالب پس از مونتاژ سقف است.  در نتیجه در حالی که پرداخت برای قالب ها در اول پروژه صورت می گیرد، اما این پوسته ها و قالب ها می توانند بارها مورد استفاده مجدد قرار گیرند. زیرا قالب ها ممکن است در طول ریخته گری بشکنند یا ترک بخورند. علاوه بر این، در صورت نداشتن مهارت، امکان فرو رفتن پوسته ها در بتن وجود دارد. اما این می تواند در طول ریخته گری رخ دهد.

ما همچنین برای جلوگیری از جابجایی پوسته، اتو وافل قفل دار را توصیه می کنیم. این پوسته ها از پایین به هم قفل شده اند. وقتی قالب رو برداشتیم کمی بازشون میکنیم و روکش ها رو بیرون میکشیم. ریخته گری وافل نکات مهم زیادی دارد که هر مهندس باید بداند.

 

نکات مهم برای ریخته گری سقف وافل

بهتر است وافلی که به اسکلت بتنی نیاز دارد را از قالب وافل خارج کرده و با بازرسی مهندس عامل روغن کاری کنید. فراموش نکنید که برای این منظور فقط می توان از روغن گیاهی استفاده کرد. هنگام روغن کاری مراقب باشید ریل های سقف را چرب نکنید. این مشکل می تواند چسبندگی چوب به بتن را از بین ببرد.

زمانی که روکش سقف وافل باید جدا شود که بتن در قاب بتنی دارای مقاومت کافی باشد. بتن در این سقف نسبت به سایر روش ها ساده تر است و فعالیت ارتعاشی نیز خوب است. تمامی این رزوه ها در فرآوری بتن موثر هستند. مدت زمانی که برای برداشتن پوسته سقف وافل داریم بر اساس دما انتخاب می شود.

برای محاسبه زمان دقیق لطفاً بخش نهم قانون ملی ساخت و ساز را ببینید. بازکردن تیر مرکزی مانند سقف باید پس از مدت زمان مشخصی انجام شود. چهار طرف تابه وافل را بیرون بکشید. این کار را با اجسام تیز در مرکز خدمات انجام ندهید. زیرا ممکن است الگو آسیب ببیند اگر پوست وافل را به درستی جدا کنید می توانید بارها از آن استفاده کنید.

 

 انواع قالب وافل از لحاظ کارایی

قالب وافل که نقش مهمی در کاربرد سقف وافل دارند، بنابراین شکل و ابعاد آنها عملکرد سقف را تعیین می کند. برای مثال برای تهیه سقف وافل یک طرفه باید از قالب وافل یک طرفه و برای رسیدن به سقف دو طرفه باید از قالب وافل دو طرفه استفاده کنید. در ادامه با این دو نوع فرمت بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

قالب وافل یک طرفه

از قالب های وافل یک طرفه برای ساخت نقش هایی استفاده می شود که بارهای مرده و زنده را در یک راستا تقسیم می کنند و عملکرد آنها شبیه سقف تیرچه است، تنها تفاوت این است که از تیرهای پیش ساخته استفاده نمی شود. ، و خود قالب بلوک ها یا دنده ها را تشکیل می دهد.

 

ابعاد قالب وافل یک طرفه

قالب وافل یک طرفه عمدتاً از یک سری قطعات پلاستیکی U شکل تشکیل میشود که لبه های آن در محل اجرا با استفاده از بست های مخصوص به یکدیگر متصل میشوند و یک قالب یکپارچه مکعب مستطیل شکل می گیرد.

این مدل قالب های وافل معمولاً بین محورها 60-70 سانتی متر فاصله ایجاد می کنند و در طول ها و عمق های 25-30 سانتی متری موجود هستند که عرض بلوک های تشکیل شده بین 12-14 سانتی متر متغیر است.

0 تا 100 قالب سقف وافل | تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

قالب وافل دو طرفه

همانطور که از نام آن پیداست، از قالب های وافل دو طرفه برای ساخت توری یا حلقه های وافل دو طرفه استفاده می شود که در واقع بار را در دو جهت منتقل می کند. به این معنی که بار زنده و بار مرده سقف به تمام تیرهای اطراف هر فنر سقف منتقل می شود. از قالب های مکعبی برای سقف های وافل دو طرفه استفاده می شود که ابعاد دقیق و شکل مربع آنها توزیع بار روی دال بتنی را بهینه می کند.

اصولا قالب های وافل دو طرفه مانند قالب های یک طرفه به قالب های مجاور متصل نمی شوند اما برای اولین بار در قالب های وافل تولیدی این امکان را ایجاد کرده است که قالب های مجاور به یکدیگر متصل شوند و از دقت و کیفیت با کمک بست ها در هنگام اجرا اطمینان حاصل کنید.

قالب های وافل دو طرفه، مانند قالب های یک طرفه، پس از اینکه بتن دال به استحکام نهایی رسید باز می شود و در جای دیگری استفاده می شود. این مزیت چند منظوره کمک زیادی به کاهش هزینه های دال می کند.

 

سخن نهایی 

0 تا 100 قالب سقف وافل که از مهمترین ابزار اجرای سقف وافل است و امروزه در بسیاری از پروژه های بزرگ به دلایل فنی و اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد. در زیر انواع وافل و موارد استفاده هر کدام مورد بررسی قرار می گیرد و نکاتی در مورد ابعاد و قیمت وافل ها بیان می شود.

0 تا 100 قالب سقف وافل | تاریخچه سقف وافل در معماری ایران

پست مرتبط

Enter your keyword