بررسی تفاوت سقف وافل و یوبوت | معرفی سقف وافل 

بررسی تفاوت سقف وافل و یوبوت | معرفی سقف وافل 

بررسی تفاوت سقف وافل و یوبوت | معرفی سقف وافل 

سقف وافل و  یوبوت چیست؟ 

بررسی تفاوت سقف وافل و یوبوت | معرفی سقف وافل

سقف‌های وافل و یوبوت از جمله پرکاربردترین سیستم‌های سقف در ساخت و ساز ساختمان، سازه‌ها و معماری‌های مختلف هستند و به دلیل شباهت‌هایی که دارند، انتخاب یکی از آن‌ها اغلب برای بسیاری از افراد به چالش تبدیل می‌شود.

هر دوی این سقف ها پانل های توخالی هستند. این سقف ها در کنار شباهت های فراوان، ویژگی های منحصر به فرد و تفاوت های بسیاری نیز دارند. در این مقاله سعی داریم با مقایسه وافل و یوبوت از تکنیکی، سازه ای و اقتصادی، راهنمای کاملی در انتخاب بهترین گزینه بین وافل و یوبوت به شما ارائه دهیم.

 

بررسی تفاوت سقف وافل و یوبوت

بررسی تفاوت سقف وافل و یوبوت که یکی از پرمصرف ترین سقف های بتنی هستند و در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

هر نوع سقف بتنی کاربردها و ویژگی های خاص خود را دارد. سقف های وافل سابقه طولانی تری نسبت سقف های یوبوت دارند. اگر نمی دانید سقف وافل و سقف یوبوت چیست، تفاوت آنها و مزایای هر کدام چیست، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

معرفی سقف یوبوت

جهت بررسی و مقایسه سقف وافل و Uobot اول ویژگی های آنها را به طور جداگانه بررسی می کنیم.

سقف Uobot نوعی سقف بتنی با حفره های توخالی است که می توان آن را به عنوان سقف ثابت با قالب های داخلی ماندگار طبقه بندی کرد. با توجه به استفاده از پلیمرهای پایه پلی پروپیلن در ساخت این نوع سقف ها، پانل های سقف بسیار سبک تر از روش های سنتی هستند.

یکی از ویژگی های سقف یوبوت حذف بتن غیر سازه ای و کششی توسط حجم پلاستیک است که باعث حذف بارهای مرده و افزایش راندمان باربری سقف می شود.

در نتیجه سقف یوبوت دارای ویژگی های پانل های جامد و یکپارچه است و برخلاف سقف جامد قابلیت های : وزن سبک، ضریب هدایت حرارتی پایین و عایق صدا را ارائه می دهد. سقف uobot معمولا برای سقف بتنی عریض استفاده می شود.

 

قالب  یوبوت از چه اجزایی تشکیل شده است؟

یوبوت همانطور که مطرح شد الگوی مورد استفاده در داخل قالب است. این نمونه دارای اجزای مختلفی برای نصب سیستم یوبوت می باشد. بخش های اصلی قالب uobot عبارتند از:

  • بدنه
  • تاسيس كردن
  • پل
  • کلاه لبه دار
  • پدها

 

محتوای قالب  یوبوت چیست؟

قسمت اصلی فرم ubot بدنه فرم ubot است، بدنه فرم یک شکاف در سقف ubot ایجاد می کند. برای اطلاع از فرمت uobot، انواع مختلفی وجود دارد که در بخش مربوطه به آنها خواهیم پرداخت.

 

اساس الگوی  یوبوت چیست؟

پایه قسمتی است که بدنه اصلی قالب یوبوت را از کف جدا کرده و قالب را ثابت نگه می دارد. پایه ها را می توان به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم کرد.

 

کش قالب یوبوت چیست؟

اسپیسر قطعه ای است که برای اتصال دو قالب یوبوت در کنار هم و نگه داشتن آنها در یک موقعیت مشخص استفاده می شود. استفاده از اسپیسرها اتصال محکمی بین تمام قالب ها ایجاد می کند. اتصال قوی بین قالب u-boot تضمین می کند که ابعاد هندسی و ظرفیت باربری کاملاً مطابق با طرح است.

پل چیست؟

این پل برای اتصال دو بدنه ساخته شده است. مهمترین کاربرد پل در قسمت هایی است که به دلیل فضای کم نمی توان از اسپیسر استفاده کرد.

 

درپوش چیست؟

کلاهک بخشی است که برای بستن ته قالب فناوری uobot استفاده می شود. این قطعه از نفوذ بتن به فضای خالی قالب جلوگیری می کند. کلاهک ها انواع مختلفی دارند مانند کلاهک تک بسته، کلاهک پایه، کلاهک تک سوراخ و کلاه پایه.

 

معرفی سقف وافل

بر عکس سقف uobot که دارای قالب بتنی و ماندگار است، سقف وافل یکی از انواع دال های توخالی با قالب های غیر دائمی است. در نهایت این قالب ها پس از گیرش و سفت شدن بتن به راحتی قابل جدا کردن و جابجایی هستند. سقف وافل قدیمی تر از سقف uobot است و به سقف مشبک، سقف گلدانی نیز معروف است.

 

مقایسه سقف وافل و سقف uobot 

در کنار تفاوت های ساختاری سقف یوبوت و سقف وافل مانند استحکام و عدم ماندگاری قالب ها، تفاوت های بسیار دیگری نیز دارند. ما این تفاوت ها را در زیر به سه دسته تقسیم کرده ایم تا بتوانید آنها را بهتر بشناسید.

 

مقایسه سقف وافل و uobot از لحاظ ساختار

سقف وافل و یوبوت تفاوت های ساختاری زیادی دارند. تفاوت اساسی در سطح مقطع سقف است. در حقیقت در سقف یوبوت پس از فشرده شدن لایه زیرین، قالب ها روی آن قرار می گیرند. سپس آرماتور برشی میانی و آرماتور فوقانی روی یوبوت قرار گرفته و در نهایت بتن ریزی می شود. سطح مقطع سقف نهایی L شکل خواهد بود. در مورد سقف های بسیار بلند، ممکن است ازداربست به جای شمع به عنوان زیرسازی سطح بتن ریزی  استفاده شود.

از طرفی در سقف وافل سطح مقطع سقف به دلیل وجود قالب های وافل از نوع قوس توخالی با مقطع t شکل می باشد. در سقف وافل، بتن نواحی ناکارآمد مانند وسط سقف حذف می شود و آن را بسیار ارزان تر و کارآمدتر می کند. بنابراین می توان گفت روش اجرای سقف یوبوت مانند سقف جامد بتنی است اما در وافل شباهت با سقف تیرچه و بلوک را مشاهده می کنیم.

 

تفاوت وافل و uobot در هزینه استقرار و بار استاتیک ساختمان 

با توجه به برداشتن لایه زیرین سقف، سقف وافل وزن مرده بسیار کمتری نسبت به سقف uobot دارد. این لایه اضافی در سقف uobot باعث افزایش هزینه ها در مقایسه با سقف وافل می شود که دلیل آن نیاز به روان کننده ها، آرماتورها، بتن و تیرهای بیشتر در سقف UOBOT است.

 

بررسی وافل و uobot در مورد استفاده از آرماتور و بتن

استفاده از سقف وافل در سقف 6 کیلوگرم در هر مترمربع مصرف آرماتور را کاهش می دهد و مطمئناً به همین نسبت مصرف میلگرد در سایر قسمت های سازه را کاهش می دهد.

 

وافل و یوبوت را برای سرعت اجرا و سهولت اجرا ارزیابی کنید

سقف وافل را با ubot از نظر سرعت اجرا مقایسه کنید، سقف وافل را می توان با تعداد جک و زیرسازی کمتر به دلیل وزن کمترقالب های وافل ساخت و همچنین بدون نیاز به تخته سه لایه، می توان وافل را مستقیماً روی زیرسازی قرار داد. به دلیل حجم کمتر آرماتوربندی و اجرای سریع تر آرماتور در یک مرحله و باعث افزایش سرعت آرماتوربندی می شود.

اما در سقف یوبوت باید زیرسازی بسیار مستحکم ایجاد شود و حتی الامکان از داربست چکشی داربست دار استفاده شود و تخته سه لا فرش شود و آرماتوربندی طبق دو مرحله و در دو شبکه کامل انجام شود. هنگام ساخت این نوع سقف، جک ایمنی باید پایین تر از سقف در حال ریختن بتن تا 2 سقف قرار گیرد.

 

وافل و یوبوت را برای کیفیت اجرا ارزیابی کنید

بخشی از کیفیت ساخت به دلیل تجربه و دقت پیمانکار ساختمانی است که نمی توان عیوب آن را وارد سیستم سقف کرد.

بخشی دیگر به کیفیت مصالح مربوط می شود، متاسفانه در سیستم سقف سازی، سازندگان بدون مجوز ، اجازه ورود یوبوت های بی کیفیت را به بازار داده اند که بسیاری از آنها قبل از افتادن روی بتن شکسته و با بتن پر شده و باعث خرابی شده است که باعث افزایش بار استاتیکی نسبت به محاسبات طراحی می شوند. اما در سقف های وافل این مشکل وجود ندارد و طراحی و اجرا یکسان است و از نظر کیفیت وافل، اکثر تولیدکنندگان وافل در ایران محصولاتی با کیفیت قابل قبول برای مشتری ارائه می کنند.

اما تجربه نشان می دهد که کیفیت سقف وافل از سقف توخالی بهتر است و برخی از معایب سقف یوبوت مانند ترک خوردن بتن و نیاز به استفاده از روان کننده در سقف وافل بسیار کمتر است.

با کلیک بر روی این نوشته میتوانید مقاله مربوط یه ابعاد سقف وافل را مطالعه نمایید.

مقررات اجرایی سقف وافل و uobot

امروزه سقف وافل و سقف یوبوت در مقررات ملی ساختمان و مقررات بین المللی تایید شده است. از آنجایی که سقف وافل روشی قدیمی است و قوانین حاکم بر اجرای سقف وافل از قدیم در قوانین ایران وجود داشته و همین امر باعث شده است که این سقف در ساخت و سازها بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

سخن نهایی

در این مقاله به تفاوت سقف وافل و سقف یوبوت پرداخته ایم که هر دو از سیستم های سقف سازی پرکاربرد هستند. هر یک از این روش ها نسبت به دیگری در پروژه های مختلف مزایایی دارند. قیمت ubot بالاتر است، اما توانایی مقاومت در برابر لرزش، عایق صدا و مقاومت در برابر آتش نیز بالاتر است.

بررسی تفاوت سقف وافل و یوبوت | معرفی سقف وافل

پست مرتبط

Enter your keyword