نحوه اجرای سقف وافل | ویژگی های سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل | ویژگی های سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل | ویژگی های سقف وافل

ویژگی های سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل  | ویژگی های سقف وافل

در حال حاضر سقف وافل به دلیل خصوصیاتی که دارد مورد توجه طراحان شده است. از خصوصیات این سقف می توان به کاهش هزینه، زمان کم، سبکی وزن و جک های کم و… می باشد. علاوه براین سقف وافل به سادگی و در مدت زمان کوتاهی اجرا می شود. چنان که اجرای آن در ۵ مرحله طی می شود و نسبت به سقف های دیگر به صرفه تر است.

همانطور که می دانید سقف وافل طبق قوانین و ضوابطی اجرا می شود. اگر این ضوابط و شرایط را رعایت نکنیم درنتیجه سقف وافل به نحو احسن اجرا نمی شود. یکی از مراحل مهم و حساس در ساخت پروژه می باشد که در صورت عدم انجام صحیح از نظر تکنیکی و عملیاتی در مرحله ساخت باعث بروز حوادث می گردد.

تأثیر اقتصادی و مالی و خسارت جانی در ساخت سقف وافل به سبب جدید بودن، نسبت به برخی روش ها به تخصص و توجه زیادی لازم است.

نحوه اجرای سقف وافل 

اجرای سقف وافل دارای انواع مختلفی است. که به نوبه خود نیاز به مهارت و تخصص زیادی می باشد. اگر این سازه طبق قوانین و شرایط لازم اجرا نشود، امکان ضرر و زیان اقتصادی حاصل شود.

همانطور که می دانید سقف وافل مرحله به مرحله و از مصالح با کیفیت و نسبتا سبک مانند استفاده از بتن مصرفی و حذف بار مرده خواهد بود.

اجرای سقف وافل به دقت و نظر پیمانکاران باتجربه نیاز دارد، تا موجب حادثه و آسیب کارمندان نشود. در ادامه ما به نحوه اجرای سقف وافل و مراحل آن اشاره می کنیم.

 

مرحله اول:شمع بندی

این مرحله جهت سازه هایی با ارتفاع ۳ الی ۴ متر می باشد.

اگر ارتفاع سقف وافل بیشتر از این اندازه باشد باید از اسکفولد استفاده شود. عملیات جک بلند برای ارتفاع های بیشتر از ۵ متر کاربرد دارد. که پیمانکاران برای امنیت کارکنان از اسکفولد برای سقف بلند استفاده می کنند.

 

مرحله دوم: شاسی کشی

سقف وافل دارای ویژگی های زیادی است. که اولین ویژگی آن نسبت به دیگر سقف‌ها از جمله کوبیاکس به تخته‌بندی نیاز ندارد. سقف کوبیاکس به دلیل اینکه قالب‌ها درون بتن فرو می‌روند، باید از قسمت پایین سقف تخته‌بندی شوند.

در نتیجه آن سقف وافل  به خاطر بندی قفل‌دار لزومی به تخته‌بندی ندارد و قالب‌ها توانایی نگهدارنده بتن را دارد چنانکه مرحله تخته‌بندی از سقف وافل حذف می شود، اما سقف باید قوطی کشی و شاسی کشی شود. که به دنبال آن قوطی دارای دو لبه می باشد و به عنوان نگهدارنده یا تکیه گاه قالب وافل هستند.

این شاسی کشی از جنس فلز بوده و برای بسته شدن شمع استفاده می شوند.

 

مرحله سوم: روش قالب بندی

این مرحله که بعد از اتصال قوطی به شمع و محکم شدن قالب، نوبت به قالب گذاری می رسد. قالب بندی که بعد از مرحله شمع بندی است، به دو روش اجرا می شوند. اولین روش که قالب روی قوطی قرار می گیرد و دومین روش قالب می تواند به شکل اشتراکی روی دو قوطی قرار بگیرد.

همانطور که می دانید مجریان سقف وافل در حال حاضر برای اتصال دو قالب از میزگردهایی به شکل U استفاده می کنند.

این روش از امنیت زیادی برخوردار نیست و امکان دارد که هنگام ریختن بتن از بین قالب ها به بیرون بریزد یا هنگام باد این قالب ها حالت خود را از دست داده و جابجا می شوند.

علاوه براین در اجرای سقف وافل از قالب های قفل دار استفاده می شوند. استفاده از این قالب ها سبب افزایش کیفیت و امنیت کارکنان می شود. ضمن اینکه در هزینه اجرای سقف صرفه جویی می گردد. این قالب دارای بست هایی است که از دو طرف به قالب های مجاور قفل می شود و در این حالت بتن از لابه لای قالب ها نفوذ نمی کند.

بررسی کامل سقف وافل | ویژگی های سقف وافل

مرحله چهارم: روش آرماتوربندی

بعد از انجام مرحله قالب بندی نوبت به مرحله آرماتوربندی می رسد. در این مرحله آرماتوربندی حرارتی را روی قالب ها و با حفظ تعداد و فواصل قالب ها اجرا خواهد شد.

آرماتوربندی به شکل یک مش که به طول قالب ها کش رود و تنیده می شود.

 

مرحله پنجم: روش بتن ریزی مصرفی

بعد از اتمام شدن مرحله آرماتوربندی، مرحله بتن ریزی شروع می شود.

البته قبل از بتن ریزی باید اول از قالب ها و سطوح سقف اطمینان حاصل کنید، که هیچ نشتی ندارند. سقف وافل برعکس سقف های کوبیاکس یا یوبوت برای هدایت بتن به فضای پایین قالب ها از ویبراسیون استفاده نمی گردد و خود سقف وافل دارای فضای صاف می باشد. که بتن به راحتی به فضای پایین قالب ها هدایت می شود.

 

مرحله ششم: جدا کردن قالب ها

در این مرحله که مرحله پایانی می باشد قبل از جدا کردن قالب ها باید اول بتن را بررسی کنیم که کاملا سفت شده یا خیر. اگر بتن محکم و سفت شده باشد، امکان جدا کردن قالب ها را دارید.

 

مهم ترین نکات در طراحی سقف وافل

برای اجرای بهتر سقف وافل باید به نکات کاربردی زیر توجه کنید:

  • یکی از موارد کاربردی و مهم هنگام بتن ریزی و اجرای سقف وافل از اسکافلد فلزی استفاده کنید. زیرا امکان دارد که جک زیر سقف در رود یا هنگام ریختن بتن به سبب سنگینی سقف روی زمین بنشیند. پس برای امنیت کارکنان و مونتاژ از اسکافلد فلزی استفاده کنید.
  • هنگام ساخت دهانه هایی با ارتفاع بلند طبقاتی از محاسبه دقیق خیز منفی غافل نشوید. قبل از ساخت سقف باید ارتفاع دهانه‌ها را به صورت دقیق محاسبه کنید. تا زمان اجرای سقف به مشکلات و ضرر و زیان برخورد نکنید.
  • هنگام باز کردن قالب‌ها به خم شدن تیر ها توجه کنید. زیرا این خم و خیز‌های تیرها تنها برای حالت دادن سقف نیست و در حقیقت برای محکم کردن ضوابط بعد از اجرای سازه می‌باشد.

نحوه اجرای سقف وافل  | ویژگی های سقف وافل

تجهیزات لازم برای اجرای سقف وافل 

برای اجرای سقف وافل از تجهیزات مختلف استفاده می‌شود. که از جمله مهم‌ترین آنها قالب وافل است انتخاب قالب وافل به عوامل زیادی بستگی دارد. این عوامل شامل ارتفاع سازه، وزن سازه، محیط و مساحت‌ آن، مدل و نوع سازه، ارتفاع دهانه و کیفیت سقف می‌باشد. در ادامه به سایر تجهیزات لازم  برای اجرا و طراحی یک سقف وافل با کیفیت اشاره می‌کنیم:

  • قالب قفل دار
  • اسکافلد فلزی یا جک داربست به شکل عمودی برای تکیه کردن سقف هنگام بتن ریزی
  • قوطی کشی یا شاسی کشی بصورت افقی برای حفظ حالت قالب وافل
  • ورق های فلزی یا چوبی برای قسمت های پایین سقف

در نهایت مجریان با تجربه سقف وافل هنگام اجرای سقف همه تجهیزات مورد نیاز برای امنیت و کیفیت بالا را دارند و شما لزومی به تهیه آنها ندارید.

 

تعداد کارکنان سقف وافل 

اجرای سقف وافل که به دلیل سهولت کار و امنیت بیشتر و آموزش پیمانکاران تعداد کارکنان آنها کم می‌باشد.

نیروهای انسانی بعد از آموزش‌های لازم برای آرماتوربندی و بتن‌ریزی و روش صحیح قالب بندی سیستم سقف وافل را به آسانی اجرا می‌کنند.

 

زمان برای اجرای سازه

زمان اجرای سقف وافل نسبت به دیگر سقف‌ها بسیار کم است و به عواملی مانند وزن تجهیزات، نیروی انسانی، مصالح ساختمانی و … بستگی دارد.

سقف وافل را باید قبل از اجرا به صورت دقیق برنامه‌ریزی شده باشد. تا در مدت زمان بسیار کوتاهی آن را به انجام برسانید. البته ناگفته نماند که اجرای سقف وافل در ساختمان‌های طبقاتی در حد ۱۰ الی ۱۵ روز زمان لازم است.

 

مزایای اجرای سقف وافل 

  • یکی از مزیت‌های اجرای سقف وافل مدت زمان کوتاه و هزینه کم است که در مقایسه با دیگر سبک‌ها مانند کوبیاکس یوبوت از نگاه اقتصادی بهینه‌تر می باشد.
  • حجم کمتری در برابر سقف‌های تیرچه بلوک دارد. این سقف به دلیل حذف بار مرده نسبتا سبک است.
  • برای پروژه‌هایی با دهانه‌های بزرگ قابلیت ساخت دارد.
  • سقف وافل از نما و ظاهری زیبا برخوردار است. زیرا این به دلیل حفرات موجود در قالب وافل به سقف حالت نظم یک دستی می‌دهد.
  • استفاده از قالب‌های قفل‌دار که نشتی بتن از آنها امکان‌پذیر نیست و استفاده مجدد از آنها در حد چندین بار را دارد.
  • استحکام و مقاومت ساختمان در مقابل زلزله به خاطر حجم سبک سقف وافل می‌باشد.

 

انواع سقف وافل

 

سقف وافل یک طرفه

این مدل سقف بر خلاف سایر سقف های وافل، بیشتر برای سقف های با دهانه های بسیار کوتاه و با فرم های مستطیلی که به شکل سقف های یک طرفه طراحی می کنند، استفاده می شود و به همین شکل میزان مصرف آرماتور کم می شود که در این حالت هزینه کمتری دارد.

نحوه اجرای سقف وافل | ویژگی های سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل | ویژگی های سقف وافل

سقف وافل دو طرفه

این نوع سقف وافل بیشتر برای سقف هایی با دهانه های بلند استفاده می شود و شابلون های آن ها عموماً مربعی بوده و دو طرف کار می کنند و به همین دلیل مصرف آرماتور بیشتر و قیمت کل کار در مقایسه با سقف یک طرفه بیشتر است.

اما دوام و استحکام و ایمنی بیشتری نسبت به سقف های دیگر دارد.

 

سخن نهایی 

نحوه اجرای سقف وافل به صورت مرحله به مرحله می‌باشد و قبل از اطمینان از این مرحله، مرحله بعدی را نباید شروع کنید. تا سقف وافل با کیفیت و امنیت بیشتری اجرا شود. سقف وافل به دلیل سبکی و هزینه کم و کیفیت بالای آن طرفداران زیادی دارد. این سقف وافل بیشتر در مکان هایی مانند فرودگاه ها، بیمارستان ها، پارکینگ ها و استخرها اجرا می شود.

نحوه اجرای سقف وافل  | ویژگی های سقف وافل

پست مرتبط

Enter your keyword