مقاوم سازی سقف وافل | تقویت سقف وافل
تقویت سقف وافل:
مقاوم سازی سقف وافل | تقویت سقف وافل
سقف های وافل به دلایل مختلفی نیاز به تقویت و تقویت دارند. این دلایل مختصر است:
1) بهبود لرزه ای
2) تعمیر بتن
3) افزایش ظرفیت حمل
4) تغییر استفاده از ساختار
5) تقویت کارها
مقاوم سازی سقف وافل
سقف وافل یک عنصر سازه ای است که ساختاری یکنواخت دارد.
قسمت بالایی سقف وافل مسطح است، قسمت پایین دارای ساختار شبکه ای است، تیرها عمود بر یکدیگر با فواصل مساوی هستند. چیدمان آرماتورها در سقف وافل دو طرفه است و قرار گرفتن تیرهای هم ارتفاع به صورت عمود بر یکدیگر باعث می شود که سازه مشبک در قسمت زیرین سقف وافل نمایان شود.
در سقف های وافل شکل آرماتور و تیرآهن به صورت تیرچه در دو جهت تعبیه می شود که دلیل پایداری این عضو سازه ای می باشد لذا توصیه می شود از این واحد برای سقف هایی با دهانه و پی بلند استفاده شود.
به طور کلی سقف های وافل در مقایسه با سایر انواع سقف ها مقاومت خوبی دارند و در برابر ترک های بتن و نیروهای خمشی پایداری خوبی از خود نشان می دهند.
مقاوم سازی سقف وافل
علاوه بر این سقف وافل ظرفیت باربری بیشتری نسبت به سایر انواع سقف دارد و در اکثر سالن های بزرگ مانند سالن اجتماعات، سالن های تئاتر و سینما، سالن های ایستگاه، فرودگاه ها و موارد مشابه قابل استفاده است.
علاوه بر این، ساختار چنین سقفی به طراحان امکان اجرای ایده های معماری و نورپردازی را می دهد. به طور کلی می توان گفت که سقف وافل یک سقف مشبک است که نیروی کششی وارد بر آن توسط آرماتور در بتن پشتیبانی می شود.
نحوه کاشت آرماتور در این باید به گونه ای باشد که آرماتور مستقیماً به تیرها و ستون ها متصل شود، بنابراین می توان گفت که ارتفاع آرماتور در سقف وافل برابر با عمق ستون و سر تیر است.
همانطور که گفتیم سقف وافل از دوام بالایی برخوردار است، دلیل اصلی آن این است که میلگردهای تقویت کننده در دو طرف چیده شده اند. این گونه سقف ها علاوه بر ظرفیت باربری بالا، دارای ارتفاع کم بوده و به دلیل وزن سبک تر، در معماری های مدرن به منظور کاهش وزن مرده مورد استفاده قرار می گیرند.
سقف وافل تقویت شده با فیبر frp:
تقویت سیستم با فیبر frp یکی از روش های مناسب و مقرون به صرفه برای مقاوم سازی ساختمان ها و مقاوم سازی سازه های بتنی می باشد. فیبر frp به دلیل وزن سبک و استحکام بالا، قابلیت تقویت عناصر سازه ای از جمله آرماتور سقف را بدون تغییر در معماری ارائه می دهد.
با استفاده از الیاف frp می توان خطاهای ساختمانی و طراحی را که شکل ورق را تغییر داده است اصلاح کرد و با جبران ضعف های سازه ای عملکرد آن را بهبود بخشید.
از آنجایی که خاصیت خمشی ورق ناشی از نیروهای کششی و فشاری است، می توان با استفاده از مواد کامپوزیت frp در نواحی تحت نیروهای کششی، مقاومت کششی سقف وافل را بهبود بخشید. به طور کلی پانل ها دارای مقاومت فشاری لازم هستند، اما در صورت نیاز به تقویت، می توان از الیاف frp برای تقویت آنها استفاده کرد.
انجام بازسازی سقف وافل با frp:
فیبر frp علاوه بر وزن سبک، دارای استحکام کششی بالا، ساخت آسان، سریع و اقتصادی است. برای استفاده از مواد frp برای تقویت سقف وافل ابتدا باید سطح بتن و الیاف را برای ساخت frp آماده کرد سپس بسته به مراحل نصب و ساخت frp باید سقف وافل را تقویت کرد. الیاف پلیمری frp را می توان به صورت نوار یا ورق بر روی سطوح کششی استفاده کرد.
برای تقویت پانل های یک طرفه با قفسه های ساده می توان از نخ frp به صورت نوار یا ورق frp در جهت طولی در سطوح زیرین استفاده کرد.
فیبر frp در دو طرف برای تقویت ورق دو طرفه استفاده می شود. اگر صفحات مورد استفاده برای تقویت دارای تکیه گاه ثابت باشند، نوارهای frp باید در قسمت بالایی نصب شوند. اگر لبه های ورق دارای تکیه گاه و لنگر منفی باشد، از الیاف frp به صورت نوار در قسمت بالایی ورق استفاده می شود.
ویژگی های سقف وافل:
1- سقف های وافل معمولاً برای ساخت روی سطوح همگن مناسب هستند.
2- سقف وافل حجم بتن کمتری نسبت به سایر انواع سقف دارد.
3- سقف وافل با میله های تقویت کننده مجزا تقویت می شود.
4- نصب سقف وافل در ساختمان با عدم گودبرداری جداگانه برای تیرها همراه است.
5- قسمت مشبک سقف وافل توسط انواع پنل، پنل و روکش قابل ساخت می باشد.
6- به طور کلی مقدار توصیه شده برای ضخامت نوار در سقف وافل 85 تا 100 میلی متر و ارتفاع ورق سقف 300 تا 600 میلی متر می باشد.
7- عرض مناسب تیرها و تیرها در سقف های وافل 100 تا 200 میلی متر می باشد.
8- فاصله تیرها از 600 تا 1500 میلی متر باشد.
9- اگر تعداد دهانه ها بیشتر از 16 متر باشد از سقف وافل پیش ساخته استفاده کنید.
10- سقف وافل مقاومت انقباض خوبی دارد.
11- میزان بتن و فولاد مصرفی در سقف وافل به ترتیب 70 و 80 درصد بتن و فولاد مصرفی در دال یکپارچه می باشد.
مزایای سقف وافل:
1- سقف وافل در مکان هایی با دهانه های بزرگ قابل استفاده است.
2- سقف وافل در صورت کم بودن تعداد ستون قابل استفاده است.
3- سقف وافل علاوه بر استحکام و پایداری بالا دارای شکلی مناسب با معماری ساختمان می باشد به طوری که می توان از آن در مکان های بزرگ و عمومی استفاده کرد.
4- می توان از مواد مختلفی مانند بتن، چوب و فولاد برای ساخت سقف وافل استفاده کرد.
5- در سالن های عمومی که ارتعاشات لرزه ای به دلیل ترافیک زیاد است توصیه می شود از سقف وافل شکل استفاده شود که کنترل ارتعاش خوبی دارد زیرا میلگردهای آرماتور در دو طرف چیده شده اند.
6- سقف های وافل وزن کمتری نسبت به سایر انواع سقف دارند زیرا حجم بتنی کمتری دارند و مقرون به صرفه محسوب می شوند.
7- وافل سقفی بسیار آسان و سریع است.
8) از آنجایی که بتن کمتری مصرف می شود، سقف وافل را می توان به عنوان سقف سبک وزن استفاده کرد.
9) با ایجاد سوراخ در قسمت زیرین سقف وافل می توان امکاناتی مانند: روشنایی، لوله کشی، سیم کشی و … ایجاد کرد.
استفاده از ژاکت استیل در مقاوم سازی سقف وافل:
روش دیگر برای تقویت سقف وافل استفاده از ژاکت فولادی در سازه بتنی است. به دلیل استحکام و انعطاف سازه، وزنی به ساختمان اضافه نمی کند. در این روش ورق های فلزی بر روی سطح بتنی در محل آسیب پذیر ساختمان قرار می گیرند.
صفحات فلزی توسط پیچ و مهره به ستون ها و تیرها متصل می شوند تا در برابر نیروهای خمشی و برشی مقاومت کنند. علاوه بر این، این ورق های فلزی اتصال تیرها و ستون ها را در بر می گیرند و در نتیجه از خرد شدن بتن و افزایش مقاومت سازه جلوگیری می کنند. استحکام سازه های جلیقه فلزی به سه صورت محلی، نواری و اطراف پیچ محقق می شود.
کاربرد تقویت شده با پوسته فلزی:
باعث گیر افتادن بتن و تیرها شد.
افزایش مقاومت برشی عضو
افزایش مقاومت برشی
سفتی جانبی سازه را تا حدودی افزایش می دهد.
مزایای تقویت کننده ژاکت فولادی:
- بر خلاف ژاکت بتنی تقویت شده، نیازی به ریخته گری ندارد
- این یک انتخاب بسیار خوب برای پیچیدن شبکه در ستون است.
- سرعت اجرای بالایی دارد.
معایب تقویت با ژاکت فولادی:
- برای انجام این نوع مقاوم سازی نیاز به اجرای پوشش نسوز در سازه است که باعث افزایش هزینه می شود.
- در صورتی که سازه نیاز به تقویت و جوش داشته باشد، اجرا و افزایش مقاومت برشی و خمشی به زمان زیادی نیاز دارد.
- انجام بسیار دشوار است و پس از الحاق در قاب ها امکان پذیر نیست.
تقویت سقف وافل به چه معناست؟
استحکام بخشی سقف وافل شامل فعالیت هایی است که برای افزایش عمر مفید و افزایش کیفیت آن انجام می شود. با انجام فرآیند مقاوم سازی می توان استحکام سقف را برای تحمل وزن به میزان قابل توجهی افزایش داد.
اهمیت آرماتور سقف وافل به این دلیل است که این سقف ها عمدتاً در مکان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند و باید ظرفیت باربری بهتری نسبت به سقف ساختمان های معمولی داشته باشند.
دلایل تقویت سقف وافل چیست؟
یکی از مزایای سقف وافل این است که می توان عملیات مقاوم سازی را روی آنها انجام داد و افراد می توانند با صرف هزینه بسیار کمتر نسبت به انجام کل سقف خانه، آن را مقاوم سازی کنند.
سقف وافل چگونه تقویت می شود؟
کسانی که قصد تقویت سقف وافل را دارند می توانند با استفاده از چندین روش که در زیر توضیح داده شده است این عملیات را انجام دهند.
تقویت سقف وافل با فیبر frp
این الیاف که از ترکیب شیشه و کربن درست میشوند و نقش مهمی در تقویت سقف ها دارند. استفاده از الیاف frp به عنوان رایج ترین الگوی تقویت سقف وافل را در نظر میگیرند.
مزایای تقویت سقف وافل با frp
این الیاف را می توان به عنوان پوششی بر روی ترک هایی که قبلا در سقف ایجاد شد استفاده کرد و از ایجاد مجدد این ترک ها جلوگیری کرد.
سقف وافل تقویتی با frp کامپوزیت
استفاده از کامپوزیت frp برای افزایش نیروی الاستیک استفاده می شود و این افزایش نیرو توسط کامپوزیت در جهت نیروی الاستیک اعمالی محقق می شود. با انجام این عمل مقاومت سقف در برابر ترک خوردگی و ضربه بسیار افزایش میابد و نیازی به تعمیر سقف برای مدت طولانی نیست.
سخن نهایی
هر یک از روش های فوق در بازسازی سقف وافل دارای مزایا و معایب خاصی است.. که با توجه به نوع سازه یکی از روش ها به بهترین وجه انجام می شود و در سریع ترین زمان نتیجه می دهد.
مقاوم سازی سقف وافل | تقویت سقف وافل