ابعاد قالب وافل | ویژگی های قالب وافل | مزایای قالب وافل
تاریخچه سقف وافل
ابعاد قالب وافل | ویژگی های قالب وافل | مزایای قالب وافل
کارایی ساختاری سقف وافل برای هزاران سال برای مردم معروف است. و شاید اولین استفاده بشر از مفهوم سقف وافل در ارتباط با ساخت آکروپولیس در یونان باشد. بیشتر این بنا بین سالهای ۴۲۹ تا ۴۶۱ قبل از میلاد است. نمونه دیگر سقف های وافل معروف شام آخر لئوناردو داوینچی است. یکی دیگر از سازه های باستانی که با استفاده از سیستم وافل شکل گرفت پانتئون در رم است که در سال ۱۱۸ پس از میلاد درست شد و هنوز هم پابرجاست.
از ابتدای قرن نوزدهم با گسترش علم و ظهور عصر جدیدی از ساخت و ساز مهندسی، ساخت ساختمان هایی با کاربردهای مختلف سیستم سقف وافل کلاسیک در کشورهای آمریکایی و اروپایی آغاز شد. مزایای فنی سقف های وافل و زیبایی خاص این سطوح باعث شد که در اکثر ساختمان ها از جمله: فرودگاه ها، پارکینگ ها، برج های مسکونی، هتل ها، مراکز خرید، موزه ها، دانشکده ها و … مورد استفاده گسترده قرار گیرد.
پوشش سقف وافل در ایران از سال ۱۳۵۴ مورد توجه قرار گرفت. و به دلیل استفاده از قالب های فلزی و فایبرگلاس و سختی این نوع فرم ها توسعه چندانی پیدا نکرد و وافل قدیمی از بین رفت.
سقف وافل را کامل بشناسید
سقف وافل یک سقف مشبک است که برای پوشاندن دهانه های بزرگ استفاده می شود. کارایی این نوع سقف یک طرفه یا دو طرفه است و نیازی به تیرچه آماده نیست. شکل این نوع سقف مکعبی و توخالی است و با توجه به پروژه در اندازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
قالب وافل از پلاستیک کامپوزیت درست میشود و سبک وزن است. بنابراین حمل آن برای کارگران آسان است. سقف وافل برای انواع ساختمان های فلزی و بتنی مناسب است. در اشکال این نوع سقف ها با تغییر ترکیب می توان سقف یک طرفه یا دال دو طرفه را نصب کرد.
سقف وافل سقفی است که از قالب برای ساختن آن استفاده می شود وقالب ها گاهی از نوع گلدانی یا مستطیلی است.
بسته به شکل، قالب ها مستطیل یا مربع هستند برای اشکال مستطیلی حفره های مستطیلی ایجاد می کند و برای اشکال مربعی حفره هایی مربع است . این سقف ها به ترتیب دارای رفتارهای یک طرفه و دو طرفه هستند.
ابعاد قالب وافل
در این مقاله به بررسی ابعاد قالب های وافل می پردازیم. اگر مقاله قبلی را خوانده باشید می دانید که یکی از عوامل مهم در طراحی و نصب سقف وافل طول دهانه و وزن سقف است.
بنابراین نوع و اندازه قالب های وافل مورد استفاده در سقف وافل یک طرفه و دو طرفه با توجه به دو پارامتر ذکر شده در بالا تعیین می شود.
علاوه بر این، با اندازه های قالب وافل موجود در بازار آشنا شوید فرصت هایی برای طراحان و مهندسان بنابراین ما میتوانیم ساختاری پایدار و استاندارد با طراحی دقیق و مناسب ارائه دهیم.پس پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید تا در مورد اندازههای قالب وافل و نکات طراحی بیشتر بدانید.
اهمیت اندازه قالب وافل در طراحی سقف وافل
البته طراحی مناسب در سایبان وافل دو طرفه و یک طرفه می تواند رویکرد اقتصادی داشته باشد که بر اندازه قالب وافل تاثیر بگذارد. اولین و مهمترین نکته در طراحی قالب سقف وافل ضخامت سقف است که با توجه به نقشه معماری و فاصله بین محورهای ستون ها در نظر گرفته می شود. پس از تعیین ضخامت سقف اندازه مناسبی از قالب وافل انتخاب خواهد شد.
توجه گاهی اوقات ممکن است برخی از دهانه ها نیاز به شکستن قالب در کناره سقف داشته باشند. جای نگرانی نیست! این مشکل هیچ مشکلی برای طراحی و استحکام سقف ایجاد نمی کند و این می تواند توسط یک پیمانکار حرفه ای سقف وافل انجام شود.
علاوه بر این، با توجه به اندازه محدود قالب های وافل استاندارد در بازار، در برخی از سقف ها، قالب های وافل به درستی ثابت نمی شوند. و کارگر سپس شکاف های بین قالب ها را با بتن پر می کند. این مقدار کمی وزن سقف را افزایش می دهد. اما اگر مشتری پروژه به این موضوع حساس باشد. سپس شکاف بین فرم ها را می توان با unilith پر کرد البته این کار باید توسط یک فرد با تجربه انجام شود. تا در هنگام بتن ریزی مشکلی ایجاد نشود و بتن ریخته شده روی سقف را نیز می توان زیر ستون های سنگی پوشاند.
مزایای قالب وافل
شما از مزایای زیر از قالب های سقف وافل بهره مند خواهید شد:
مطابق با مقررات معتبر در ایران و سراسر جهان است.
احتمال خطای انسانی در راه اندازی این نوع سقف کاهش می یابد.
قیمت پایین سقف به دلیل قابلیت چندین بار استفاده آن.
نیازی به دفن ماژول ها در بتن نیست و در نتیجه هزینه پروژه بیشتر می شود.
نیازی به روغن پوشش مورد استفاده در قالب های پلیمری ندارد.
چگونه اندازه قالب سقف وافل را تعیین کنیم؟
اندازه قالب سقف وافل با توجه به نوع کاربرد تعیین می شود. معماران و مهندسان ابتدا باید ضخامت و ابعاد کلی تیر را در نظر بگیرند.
قوانین اساسی در ابعاد قالب سقف وافل
ضخامت اسلب یا قالب وافل معمولاً از 75 میلی متر تا 130 میلی متر است.
عرض پرتو معمولاً از 100 میلی متر تا 150 میلی متر است.
فاصله بین تیرها معمولاً بیش از 600 میلی متر است.
نکات مهم در مورد اندازه قالب های وافل
یکی دیگر از نکات کلیدی در طراحی سازه، بار مرده ساختمان است که با نیروی ثقل وارد سقف، تیرها، ستون ها و فونداسیون سازه می شود. در مورد مشخصات فنی و ابعاد قالب وافل باید اطلاعات جامع و کاملی به دست آوریم. با توجه به اندازه های مختلف قالب های وافل، وزن های مختلفی در طراحی سازه وجود دارد. این در بحث در مورد بارگذاری سازه بسیار مهم است.
اکنون اهمیت دانستن اندازه قالب وافل را در طراحی درک می کنیم. وقت آن رسید که اندازه های استاندارد قالب های وافل یک رو و دو طرفه موجود در بازار را بررسی کنیم و در اختیار شما قرار دهیم.
ابعاد و اندازه قالب وافل یک طرفه
همانطور که می دانید قالب های سقف وافل یک طرفه در شکل های مستطیلی با ارتفاع 25 سانتی متر و 30 سانتی متر در بازار موجود می باشد و همچنین فاصله هسته تا هسته بین قالب ها 60 و 70 سانتی متر می باشد.تیرهای موجود در سقف وافل یک طرفه بین 12 تا 14 سانتی متر است.
توصیه ویژه: معمولا از قالب های وافل 80*80 با ارتفاع 28 سانتی متر در نصب سقف با دهانه های 8 تا 13 متر بیشتر استفاده می شود بنابراین توصیه ما در زاگرس خرید است.این قالب های سایز وافل برای تهیه قالب های وافل دو رو در پروژه شما بنابراین می توانید از این قالب ها در پروژه های بعدی استفاده کنید. زیرا این سایز قالب وافل بیشترین استفاده را در بین سایر سایزهای قالب وافل دارد.
تزیین سقف وافل
سقف های توخالی ، سقف های شبکه ای یا سوراخ دار هستند که امروزه در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. سقف های وافل نوعی سقف بتنی معمولی است. که از دال های بتنی مسلح با ضخامت یکنواخت و شبکه ای از تیرهای بتنی معمولی که در یک یا دو جهت عمود بر هم امتداد دارند ، تشکیل میشود.
سقف های وافل به سبب زیبایی منحصر به فرد همواره یکی از موارد وگزینه های مورد علاقه معماران در ساختمان ها و سازه هایی با کاربری های مختلف و متنوع از جمله در ساختمان های مسکونی، پارکینگ ها، هتل ها، سالن اجتماعات و … بوده است.
در سقف های وافل به دلیل استفاده از قالب های موقت وافل، ظاهری زیبا و منحصر به فرد در سطح زیرین سقف ایجاد می شود که نیاز به سقف کاذب در سازه های با کاربری هایی مانند مراکز تجاری ، تفریحی و پارکینگ های چند طبقه در فضای داخلی ساختمان ایجاد میکند. و می تواند تغییر چشمگیری درارتقاء سطح جذابیت فضای معماری داشته باشد.
سقف وافل به چند دلیل مورد استقبال کارفرمایان قرار می گیرد:
چیدمان منظم و یکنواخت قالب ها در فواصل مساوی، نمای باز و زیبایی را بر روی سقف ایجاد می کند که جلوه بصری چشمگیری را به بیننده القا می کند.
ساخت این سقف بر روی فضاهای باز طولانی امکان پذیر است و در سازه های مختلف با کاربری های مختلف مانند ساختمان های مسکونی ، بیمارستان ها، پارکینگ ها، مراکز تجاری و تفریحی و غیره استفاده می شود.
توری سطح زیرین سقف وافل و ظاهر زیبایی که ایجاد می کند استفاده از سقف کاذب را غیر ضروری می کند که به صرفه بوده و هزینه ها را کاهش می دهد.
از آنجایی که این نوع سقف اکسپوز است نیازی به اجرای سقف کاذب ندارد و هزینه این مورد حذف می شود.
در صورتی که کیفیت اجرای این سقف قابل قبول باشد، می توان آن را بدون هزینه اضافی تزئین و زیبا کرد.
ویژگی های قالب وافل
پس از عملیات بتن ریزی سقف، قالب وافل را می توان از بتن جدا کرد و در سایر پروژه های ساختمانی مورد استفاده مجدد قرارداد. یکی از ویژگی های این گونه قالب ها عدم آسیب رسانی به محیط زیست است و پس از پایان عمر مفید این قالب ها قابل بازیافت هستند.
استفاده کردن از این قالب های کامپوزیتی سبب افزایش دوام و استحکام زیاد سقف و سبک سازی ساختمان و سازه می شود و همچنین ساختمان را در مقابل بلایای طبیعی مثل زلزله ایمن تر می کند. این قالب ها امکان حذف بلوک های سقف را از ساختمان فراهم می کند که باعث سبک شدن سازه می شود.
سخن نهایی
در این مقاله به بررسی اندازه های قالب وافل یک رو و دو طرفه پرداختیم. علاوه بر اهمیت سایز قالب در طراحی مناسب، مقرون به صرفه و منطبق، به عنوان تامین کننده قالب وافل با اندازه استاندارد به همراه مدیران و مهندسین خبره سقف وافل در دسترس است و همواره در تلاش برای تولید است. که بازیافت قالب وافل با قالب های با کیفیت مطابق با استانداردهای بین المللی به منظور در ساخت یک سازه محکم زیبا و مورد تایید مراجع شود.
ابعاد قالب وافل | ویژگی های قالب وافل | مزایای قالب وافل