سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

انواع روش ساخت سقف وافل:

سقف وافل دو طرفه و یک طرفه را می توان به دو صورت مسطح و مدولار ساخت.

که مراحل این دو روش تا حدودی شبیه به هم است. و تنها در استفاده از قالب های فلزی و تخته سه لا با هم تفاوت دارند.

خوب است بدانید که در روش مدولار نیازی به فرش کردن سقف با قالب های فلزی و تخته چندلا نیست. از مزایای روش تخت می توان به سرعت بالا در زمان اجرا، ایمنی کارگران، چیدمان بهتر قالب وافل و کیفیت بالاتر بتن ریزی اشاره کرد.

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

 

سقف وافل اجرا

اجرای سقف وافل دارای مزایای فنی و اقتصادی است که اخیرا  باعث استقبال گسترده جامعه مهندسین و سازندگان و در نتیجه گسترش استفاده از این فناوری در صنعت ساختمان میشود.

یکی دیگر از مزیت های مهم سقف وافل سهولت اجرا و سازگاری این سیستم با شرایط فنی و عملیاتی کشور در مقایسه با سایر سیستم های سقف مشابه مانند سقف های تیرچه بلوک، یوبوت، کوبیاکس، حبابی، سقف های پیش تنیده و پس تنیده است.

همچنین آموزش گروه های مختلف اجرایی و امکان استفاده از تجهیزات معمول اجرای سقف ، برای اجرای سقف وافل بدون تجهیزات و تکنیک های خاص امکان پذیر است.

این ویژگی به دلیل کاربردی بودن و سهولت اجرا، اکثر افراد را به سمت انتخاب تکنیک سقف وافل سوق داده است. در این مقاله قصد داریم در مورد شرایط و نحوه اجرای صحیح این سقف ها از دیدگاه های مختلف، برای استفاده سازندگان  و پیمانکاران با شما صحبت کنیم.

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

 

مراحل ساخت سقف وافل

اکنون می خواهیم مراحل ساخت وافل و جزئیات سقف وافل را به صورت ماژولار مورد بحث قرار دهیم و گام به گام آن را توضیح دهیم:

 

مرحله اول: پوشش سقف وافل

یکی از مهمترین مراحل ساخت سقف وافل، طراحی سقف وافل می باشد. در این مرحله طراحی و ساخت بر اساس اصول طراحی، بر اساس ارتفاع و بار، تحمل شرایط بارهای مختلف و رعایت اصول ایمنی ضروری است. اولین مرحله برای ساخت سقف وافل داربست یا شمع بندی است. سپس قاب چینی سقف انجام می شود.

جک معمولی در پروژه هایی با ارتفاع سقف 3 تا 3.5 متر و در پروژه هایی با ارتفاع سقف بیشتر از داربست یا جک های بلند استفاده می شود.

قابلیت تراز کردن دقیق قالب های وافل یک یا دو طرفه، تنظیم ارتفاع سقف، اعمال میلگردهای منفی و اطمینان از ایمنی از جمله مواردی است که در این مرحله باید با دقت کامل انجام شود.

علاوه بر این، یکی از کارهای دیگری که برای ساخت سقف وافل در ساختمان های معمولی باید انجام شود. استفاده از جک های فلزی با فاصله یکسان است.

ما می توانیم فاصله جک ها از یکدیگر را با استفاده از روابط مهندسی مربوطه برای هر پروژه محاسبه کنیم. در پایه های زیرین، المان ها به صورت دو لایه و در دو جهت متعامد استفاده می شوند و بدین ترتیب زیر سازی مناسب برای قالب وافل فراهم می شود.

این عناصر می توانند پروفیل های لوله داربست، جعبه های فلزی یا تخته های چوبی باشند.

 

مرحله دوم: چیدمان قالب وافل

پس از اتمام مرحله اول یعنی ساخت سقف نوبت به چیدمان قالب وافل می رسد، قالب وافل یک طرفه یا دو طرفه با توجه به جزئیات نقشه باید در قسمت های زیرین چیدمان شود.

در چیدمان قالب های وافل باید دقت زیادی به فاصله قالب اول در هر قسمت از ستون ها و دیواره های باربر داشت و جهت و موقعیت قالب ها را با نقشه عملیاتی مطابقت داد. زیرا در طراحی سقف وافل نواحی سقف در ناحیه ستون ها و دیوارهای باربر به صورت دال توپر طراحی میشود.

یک نکته دیگر هم که باید به آن توجه کرد زیرا تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت دارد و آن سفتی و یکنواختی در چینش قالب های وافل است.

تکنیک های مورد استفاده برای محکم کردن قالب های وافل برای جلوگیری از حرکت و لغزش قالب وافل، شامل استفاده از گیره های مخصوص، میله های تقویت کننده U شکل، میخ زدن، اتصال با سیم تقویتی یا ثابت قاب وافل انتهایی است.

 

مرحله سوم: تقویت سقف وافل

از دیگر مزایای سقف وافل می توان به عدم نیاز به تیرچه آماده و امکان اجرای کامل آرماتوربندی سقف در محل اشاره کرد. بدین منظور پس از تکمیل چیدمان قالب های وافل، آرماتوربندی سقف وافل با توجه به جزئیات طرح عملیاتی آغاز خواهد شد.

 

مرحله چهارم: وافل سقف بتنی

پس از اتمام مرحله آرماتوربندی وافل، سقف وافل آماده بتن ریزی می باشد. بتن ریزی سقف وافل به طور یکنواخت انجام می شود و با نیروی پیمانکار سقف وافل در یک جهت شروع می شود. و شکاف های بین تیرها به دلیل وجود بتن و فضای پر زنبوری به راحتی با آرماتور کم تر پر می شود.

یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد این است که بتن در حین بتن ریزی باید با تراکم ارتعاشی کاملاً متراکم شود. و مهمتر از آن تراکم باید در فواصل معین و در فواصل معین به تیرها اعمال شود. تا این دو قسمت نیز با یکدیگر ارتعاش کنند.

در سقف های بزرگ باید محل درزهای عملیاتی از قبل مشخص شود و بتن ریزی تا رسیدن به موقعیت درزهای عملیاتی ادامه یابد.

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

مرحله پنجم: قالب وافل را باز کنید

دمای مجاور سطح بتن، نوع سیمان مصرفی، دهانه و ضخامت سقف و نوع قالب سقف وافل و غیره عواملی هستند که در زمان رسیدن به بتن به مقاومت نهایی  تاثیر بسزایی دارند.

به طور کلی زمان لازم برای برداشتن قالب برابر با زمان لازم برای رسیدن بتن به 70 درصد مقاومت مشخصه خود است، در این صورت می‌توانیم قالب‌های  را حذف کنیم، اما فقط در صورتی که داخل و خارج بتن  با تمام موارد استاندارد بتن ریزی مطابقت داشته باشد، تکیه‌گاه‌ها را حذف کنیم.

 

تجهیزات مورد نیاز برای اجرای سقف وافل

برای اجرای سقف وافل می توان از تجهیزات و ابزار رایج مورد استفاده در اجرای اسکلت های بتنی سنتی استفاده کرد. همانطور که می دانید فروش قالب وافل و انتخاب نوع تجهیزات سقف وافل به عواملی مانند مساحت سقف، دهانه سقف، وزن سقف، نوع سیستم سازه، ارتفاع و کیفیت سقف، کمیت مورد نیاز و … مربوط می شود. در اینجا تعدادی از تجهیزات لازم برای ساخت سیستم سقف وافل را معرفی می کنیم:

  • قالب وافل
  • جک و داربست برای تکیه گاه های عمودی که سقف پایینی را پشتیبانی می کنند.
  • لوله، چهار تراش برای قسمت های افقی که قالب وافل را نگه می دارند.
  • قالب فلزی، پانل های چوبی یا ورق های فلزی برای ساخت تیرها یا قسمت های جامد سقف.
  • به طور کلی برای اجرای سیستم سقف وافل نیازی به تجهیزات خاصی نیست و پیمانکاران برای اجرای این سقف از تجهیزات موجود استفاده می کنند.

 

کارگران سقف وافل

سهولت در انجام کار سقف وافل این امکان را برای نیروهای اجرایی ماهر و با تجربه  فراهم می کند تا با نظارت و آموزش مهندسان مجری و امکان استفاده از تکنولوژی جدید و به روز در اجرا ، برآورد اولیه حجم کار، برنامه ریزی پیشرفت  کار و طراحی سقف وافل و … ممکن شود. عواملی وجود دارد که بر اساس آن میزان نیروی انسانی برای اجرای سقف تعیین می شود. همچنین می توان آن را با همان مقدار نیروی کار مورد نیاز سیستم های سقف سنتی انجام داد.

 

زمان ساخت سقف وافل

شرایط پروژه، نیروی کار، تعداد ابزار، طرح اجرا، شرایط تامین مواد ومصالح مصرفی غیره. یکی از عواملی است که تأثیر زیادی در طول مدت پروژه سقف دارد.

عملیات بتن ریزی باید گام به گام بدون اعمال فشار یا ضربه ناگهانی انجام شود تا سقف تحت تأثیر بارهای ناگهانی قرار نگیرد. برای دهانه های تقریباً 7 متری، حذف کلیه قالب ها، داربست ها و پایه های  ایمن مشکلی ندارد، اما برای دهانه های بزرگتر از 7 متر، باید هنگام برداشتن قالب از پایه های اطمینان استفاده کرد . باید این کار به صورت مرحله ای انجام شود. بهتر است همیشه در دو سقف متوالی پایه اعتماد داشته باشید.

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

سخن نهایی 

سقف وافل اجرا یکی از انواع سیستم های سازه ای ساختمانی است که امروزه در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. و در این مقاله سعی کردیم تمامی مراحل اجرای سقف وافل را بررسی کنیم.

این نوع سقف که در دسته سقف توخالی (شبکه ای) و سقف مسطح قرار می گیرد. با استفاده از قالب های مخصوص به نام قالب وافل درست می شود. این قالب ها مانند سایر تجهیزات ساختمانی دارای اصول خاصی برای نصب و اجرا می باشند.

سقف وافل اجرا | مراحل ساخت سقف وافل

پست مرتبط

Enter your keyword