تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

مراحل طراحی وافل (یک طرفه و دو طرفه)

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

همانگونه که مطرح کردیم به طور نهایی سقف های وافل با دقت به طول دهانه در دو مدل یک طرفه و دو طرفه طراحی می شوند. اگر طول دهانه تا 7 متر و مستطیل باشد از سقف وافل یک طرفه اگر طول دهانه ها بیش از 8 متر باشد از سقف وافل دو طرفه استفاده می شود.

مراحل اجرای سقف های یک طرفه و دو طرفه به طور کلی یکسان و کمی متفاوت است. برای مهندسان مهم است که از اجرای هر دو سقف آگاه باشند. در قسمت پایین مراحل نهایی طراحی سقف وافل را ذکر کرده ایم.

مراحل همانندی در طراحی سقف وافل یک طرفه و دو طرفه را پایین بیان می کنیم؛

1- شمع بندی (داربست)

2- طراحی شاسی یا جعبه کشی

3- قالب بندی

4- تقویت

5- بتن

6- سقف را باز کنید

 

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

امروزه سقف های وافل دو طرفه و همچنین یک طرفه در سازه های بتنی از جدیدترین سقف ها به شمار می روند. طور کلی دهانه این سقف ها طولانی است و برای مکان های مرتفع استفاده می شود.

یکی از مهم ترین قسمت های بشقاب وافل، قالب وافل است که در انواع یک رو و دو طرفه موجود است. این قالب ها به صورت مستطیل و مربع تولید می شوند.

 

در این مقاله به تعریف صفحات وافل یک طرفه و دو طرفه، نحوه طراحی صفحات وافل یک طرفه و دو طرفه میپردازیم. و به بررسی تفاوت های این نوع سقف وافل می پردازد.

 

سقف وافل یک طرفه

قالب وافل یک طرفه یکی از ابزارهای مهم در ساخت اسلب وافل یک طرفه است.

این قالب های پلاستیکی وافل قابل استفاده مجدد هستند، می توان آنها را پس از مرحله بتنی از سقف جدا کرد و در پروژه های دیگر استفاده کرد. ابعاد قالب وافل با توجه به دهانه سقف متفاوت است و گروه نوین صنعت ساجه این قابلیت را دارد که با توجه به نیاز مشتریان ابعاد مختلف قالب وافل یک طرفه را تولید کند.

 

طرح و اجرای سقف وافل یک طرفه

در اجرای سقف وافل یکطرفه که شباهت زیادی با تیرچه بلوک دارد. در طراحی سقف تیرچه بلوک با این تفاوت که در مرحله قالب گیری از بلوک یا یکپارچه استفاده می شود اما در طراحی این نوع سقف از قالب های پلاستیک وافل استفاده می شود.

طراحی این قالب ها در یک جهت انجام می شود. استفاده از قالب های وافل یک طرفه منجر به کاهش قابل توجه وزن سقف های وافل یک طرفه نسبت به سایر سقف های بتنی شده است.

انتقال بار در یک سمت در این مدل سقف ها انجام می شود.

بنابراین در این نوع طراحی دال از میلگرد کمتری استفاده می شود و این امر باعث کاهش هزینه اجرای سقف وافل یک طرفه می شود. یک دال جانبی دارای دو تکیه گاه است و می توان آن را در یک جهت خم کرد.

این نوع سقف ها باید روی تیرها قرار گیرند. این نوع قالب ها ظاهری U شکل دارند و در ابعاد 20*60 و 25*65 موجود می باشند. این محورها در طول های 10، 15، 35 و 50 قابل ساخت هستند.

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

سقف وافل دو طرفه

این مدل سقف وافل دو طرفه برای مناطقی با ارتفاع زیاد و دهانه های بلند مناسب است. در اجرای این لایه ها از قالب های وافل دو طرفه استفاده می شود که به شکل مربع هستند.

در پروژه هایی که نیاز به بارهای سنگین دارند از دال های دو طرفه استفاده می شود. استفاده از سقف وافل دو طرفه باعث کاهش بار مرده و کاهش تعداد ستون ها و افزایش فضای ساختمان می شود.

 

طرح و اجرای وافل دو طرفه

اجرای این سقف ها که به صورت دو جهتی انجام شده و با استفاده از قالب های مربعی طراحی می شوند. مکانیسم انتقال بار در این سقف ها در دو سمت شکل می گیرد.

یکی از مزایای مهم سقف وافل دو طرفه می توان تیرهای وسط را حذف کنیم. که امکان استفاده از آنها را در سازه های بلند میسر می سازد.

سقف وافل دو طرفه از چهار قسمت تشکیل شده است، بنابراین می توان آنها را در دو جهت خم کرد.این نوع سقف را می توان مستقیما برای ستون ها یا تیرها قرار داد.

 

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه

سقف وافل های یک طرفه و همچنین دو طرفه هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که منجر به تفاوت های آنها می شود که در ادامه به آنها می پردازیم:

 

تفاوت در عملکرد و انتقال بار

در سقف وافل یک طرفه مکانیسم انتقال بار در یک جهت است.

بنابراین قسمت تکیه گاه و اندازه دهانه سقف تاثیری در عملکرد آن ندارد. فشار وارد شده در سقف وافل دو طرفه فشار در هر دو سمت انتقال می یابد، در نتیجه اجرای سقف با توجه به قسمت تکیه گاه و اندازه دهانه سقف مشخص می شود.

 

تفاوت در ظاهر

سقف وافل یک طرفه U شکل است. این نوع پانل ها را می توان مونتاژ کرد زیرا می توان آنها را در اندازه ها و طول های مختلف ساخت. این نوع قالب ها در محل پروژه مونتاژ می شوند. از طرفی وافل های دو طرفه مربعی و دارای سایز مشخصی هستند و بر خلاف وافل یک طرفه نیازی به مونتاژ ندارند.

 

تفاوت در کاربرد

در پانل های وافل دو طرفه می توان ستون ها موجود را حذف کنند و این امر موجب ایجاد فضای اضافی برای طراحی ساختمان می شود. با این حال، ستون در صفحه وافل یک طرفه را نمی توان برداشت. بنابراین وافل های یک طرفه برای پروژه هایی با دهانه های کوتاه تر مناسب تر هستند. در مقابل، وافل دو طرفه برای ساختمان هایی با دهانه های بلند استفاده می شود.

 

تفاوت های زیرساختی

در سازه های سقف وافل یک طرفه زیر تیر شفت از پروفیل یا قوطی استفاده می شود و سازه ثانویه در جهت عمود بر تیر با رعایت فواصل مناسب ساخته می شود و در نتیجه امکان افزایش فاصله بین پروفیل ها وجود دارد. ، رکوردهای کمتری استفاده خواهد شد. در زیرسازی دال وافل دو طرفه، تیرها در دو جهت قرار می گیرند و پروفیل در زیر تیر قرار می گیرد بنابراین پروفیل های بیشتری مورد نیاز است.

 

تفاوت در قدرت وافل

در ساخت پانل های وافل یک طرفه در مقایسه با پانل های وافل دو طرفه از بتن و آرماتور کمتری استفاده می شود و این امر منجر به کاهش مقاومت و عملکرد ضعیف شده است.

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

نکات طراحی و تفاوت وافل یک طرفه و دو طرفه

  • اولین تفاوت این دو سقف یکطرفه و دوطرفه در تیرهای بلوک است. که یکی از دیگری تفاوت هایی دارد. در وافل طرفه تیرها مخالف هم ‌قرار دارند. ولی در وافل دوطرفه تیرهای ستون که بصورت مربع در چهار قسمت هستند، اطراف ستون را کنترل می کنند.

 

  • وضعیت تکیه گاه در که به دلیل فاصله کم در سقف وافل یکطرفه خم می شود. اما به دلیل پشتیبانی و کنترل در سقف دو طرفه که در دو قسمت انجام می شود بسیار محکم است.

 

  • تکیه گاه اساسی جهت سقف وافل یک طرفه فقط در یک سمت ارائه می شود، در حالی که جهت مدل دو طرفه، تکیه گاه در دو جهت است.

 

  • در وافل یک طرفه بار فقط در یک جهت به تیرها یا تکیه گاه های جانبی منتقل می شود اما در نوع دو طرفه بار در هر دو جهت منتقل می شود.

 

  • دو جهت متعامد زمانی است که تیرهای سقف موج دار دو طرفه ایجاد می شود. بنابراین، این نوع وافل می تواند به راحتی با استفاده از پست موجود و بدون نیاز به هیچ گونه پشتیبانی تعادل برقرار کند.

 

  • با دقت به تغییر طول سوراخ در سقف وافل، قالب گیری وافل یک طرفه باید مطابق نقشه ساختمانی انجام شود که معمولاً به صورت 3 قطعه 50 سانتی متری و 2 قطعه 15 سانتی متری مونتاژ می شود. طول هر قالب 180 و عرض آن 60، 70 یا 75 است.

 

  • فاصله جک ها و داربست ها در سقف وافل دو طرفه باید بسیار نزدیک قرار گیرد. به طوری که هر 7 متراز داربست باید با داربست یا تیرک محکم شود. هنگام برداشتن قالب، باید آن را مرحله به مرحله انجام دهید و به طور کلی از برداشتن قالب خودداری کنید.

 

فونداسیون وافل دو طرفه

اغلب برای زیرسازی سقف وافل دو طرفه به چندین پروفیل نیاز داریم. در وافل دو طرفه، معمولا یک ردیف قوطی یا پروفیل با چهار برش در تمام تیرها قرار می دهیم. سپس پروفیل های لایه دوم به صورت عمود بر آنها در فواصل 1.20 اجرا می شوند. (کاهش یا افزایش این فاصله به ارتفاع زیرسازی بستگی دارد.)

 

زیرسازی دال وافل یک طرفه

در سقف یک طرفه، پایه اولیه را می توان در فاصله تیرها، درست در زیر آنها ساخت. یا اگر زیرسازی را در جهت عمودی تیرها اجرا کرده باشد در این صورت نیازی به اجرای زیرسازی در زیر تیرها نیست. به عنوان مثال در دهانه دو متری می توان پروفیل ها را در ابتدا، وسط و انتهای دهانه قرار داد. پروفیل ها را می توان در فواصل 60، 60 و 60 در ویفر یک طرفه به ابعاد 2 متر در 60 سانتی متر قرار داد. یا در دهانه 2 متری به فواصل 1، 1 و 1 متری قرار می گیرد.

 

 

سخن نهایی 

همانطور که میدانید سقف های وافل با دقت به مدل اجرا و طول دهانه به دو دسته وافل یک طرفه و وافل دو طرفه تقسیم خواهند شد. به همین دلیل در عملکرد سقف وافل باید به تفاوت عملکرد آن در سقف وافل یک طرفه و دو طرفه توجه شود. مراحل نصب هر دو سقف یکسان است، اما جزئیاتی در اجرای آنها وجود دارد که آنها را از یکدیگر متمایز می کند.

تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه در چیست

پست مرتبط

Enter your keyword