بهترین دستمزد اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

بهترین دستمزد اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

بهترین دستمزد اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

تجهیزات مورد نیاز برای اجرای پروژه سیستم وافل

بهترین دستمزد اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

برای اجرای سقف وافل به قالب وافل نیاز است.‌ این قالب‌ها که از جنس پلاستیک هستند را می‌توان به‌راحتی خریداری یا اجاره کرد. از مزایای استفاده از این قالب‌ها این است که قابلیت استفاده چندین باره را دارند و چون تجدیدپذیر هستند به محیط زیست هم آسیب نمی‌زنند. این قالب‌ها قیمت مناسبی نسبت به قالب‌های فلزی دارند و سبک هستند. به همین دلیل به‌صرفه‌تر هستند.‌

 

بهترین دستمزد اجرای سقف وافل

اجرای سقف وافل می‌تواند به روش‌های مختلفی انجام شود. روش‌های اجرا شامل : درجا، آماده و پیش‌ساخته هستند

کم‌هزینه‌ترین نوع اجرای سقف در ایران را می‌توان نوع اجرای درجا نام برد. یکی از دلایل آن می‌تواند ساده بودن و سرعت بالای این نوع اجرای سقف وافل ذکر کرد.

در عوض نوع اجرای آماده پرهزینه‌ترین روش اجرای سقف وافل است. در نوع پیش‌ساخته هم سقف ابتدا در کارخانه تولید شده و سپس به محل اجرا منتقل و در آنجا متصل می‌شود.

بنابراین با توجه به روش‌های اجرای این سقف دستمزدها و هزینه متفاوت است. ما در این مطلب قصد داریم در مورد بهترین دستمزد اجرای این سقف قدری بیشتر بگوییم؛ پس تا پایان مطلب همراه ما باشید.

 

مراحل اجرای سقف وافل

قبل از اینکه به هزینه‌ و دستمزد اجرای سقف وافل اشاره کنیم به معرفی مراحل اجرای این سقف به‌صورت مختصر می‌پردازیم:

 

مرحله اول: زیرسازی سقف وافل

در اولین مرحله از اجرا که زیرسازی سقف وافل است از جک فلزی، اسکافلد یا داربست استفاده می شود. در سقف‌هایی که کمتر از ۳ونیم متر ارتفاع دارند از جک فلزی و برای ارتفاع بالاتر از اسکافلد یا داربست کمک می‌گیرند و پایه‌ها در فاصله‌های برابر نصب می‌شوند. بعد از آن با قرار دادن قوطی، لوله‌های داربستی یا چهارتراش‌های چوبی این مرحله به اتمام می‌رسد.‌

مرحله دوم: چیدن قالب های وافل

چیدن قالب‌های وافل باید بر اساس نقشه‌های اجرایی روی زیرسازی انجام شود. در برخی از قسمت‌ها که به صورت دال وافل توپر هستند لازم نیست قالب وافل چیده شود.‌

مرحله سوم: آرماتوربندی

در این مرحله بعد از اجرای آرماتورهای تحتانی در پایین تیرچه، شبکه فوقانی آرماتورها را با کمک اسپیسر اجرا می‌کنند. همچنین آرماتورهای تقویتی و سنجاقی و … هم بدین طریق اجرا می‌کنند.‌

مرحله چهارم: بتن ریزی

بتن‌ریزی سقف وافل به مواد افزودنی و روان‌کننده قوی نیاز ندارد و به‌راحتی انجام می‌شود. بتن باید از مقاومت بالایی برخوردار بوده و مشخصات لازم را داشته باشد. در بتن‌ریزی بتن به کمک ویبراتور متراکم میشود و سطح بتن با عملیات پرداخت تراز می‌شود.‌

مرحله پنجم: قالب برداری

در این مرحله وقتی بتن، مقاومت لازم را پیدا کرد قالب‌ها را از سطح بتن جدا می‌کنند.

 

اهمیت اجرا و طراحی سقف وافل | معرفی سقف وافل

چه عواملی در تعیین بهترین دستمزد اجرای سقف وافل موثر هستند؟

برای تعیبن بهترین دستمزد اجرای سقف وافل باید به فاکتورهای زیر توجه کرد:

 

 

1- زیربنا

یکی از فاکتورهای مهم در اجرای سقف وافل، زیربنای سقف است که در تعیین قیمت و دستمزد تاثیر می‌گذارد.‌

 

2- ارتفاع سقف

عامل دیگر که در میزان هزینه و دستمزد اجرای سقف وافل موثر است ارتفاع سقف است. اگر سقف زیر ۳ متر ارتفاع داشته باشد به تجهیزات کمتری نیاز است اما اگر سقف ارتفاع بیشتری داشته باشد پیمانکار باید برای اجرا و تکمیل پروژه از اسکافلد یا داربست کمک بگیرد که هزینه و دستمزد اجرای آن بالاتر می‌رود.

 

3- پرداخت به طور نقدی یا تهاتری

اگر هزینه اجرای سقف به صورت نقدی پرداخت شود معمولا کمتر از پرداخت به صورت تهاتری به پیمانکار تمام می‌شود.

 

4- محل اجرای پروژه

محلی که پروژه در آن اجرا می‌شود در هزینه دستمزد موثر است به این معنی که در برخی شهرها مانند شهرهای شمالی دستمزد بالاتری به پیمان‌کارها پرداخته می‌شود؛ در عوض در شهرهای تهران و اصفهان به علت وجود داشتن پیمانکارهای زیاد و رقابت بالایشان، دستمزد کمتری پرداخته می‌شود و هزینه‌ها پایین‌تر می‌آید.

 

5- بتن و آرماتور مورد استفاده درسقف یک سازه

میزان بتن و آرماتور مورد استفاده در این سقف در میزان هزینه‌ها موثر هستند. خوشبختانه در حالت معمول برای سقف وافل از آرماتور و بتن کمتر نسبت به سقف‌های دیگر استفاده می‌شود. طبق محاسبات برای دهانه‌های معمولی بین 9 تا 15 کیلوگرم آرماتور مورد استفاده قرار می‌گیرد. بتن مصرفی در سقف از 0.11 تا حدود 0.15 مترمکعب می باشد و طول دهانه، ضخامت سقف و ابعاد قالب وافل و … در مصالح مصرفی تاثیر می‌گذارد.

 

 6- استفاده از نیروی کار بومی

در بیشتر مناطق کشور اکیپ‌های پیمانکاری شامل نیروهای بومی می‌شوند. اگر در منطقه‌ای نیروی کاربومی کمتری موجود باشد پیمانکاران ناگزیر هستند برای اجرای پروژه  نیروهای غیربومی را از جاهای دیگر تامین کنند که سبب افزایش هزینه‌ها می‌شود.

 

 7- تجهیزات مورد نیاز

اگرچه اجرای سقف وافل به تجهیزات خاصی نیاز ندارد  اما برای اجرای بعضی از سیستم‌­های جدید مانند پیش تنیده، قالب تونلی و… پیمانکار باید تجهیزات پیشرفته و خاصی برای اجرا استفاده کند که برای تهیه آنها باید هزینه بیشتری صرف شود.

 

آیا برای اجرای سقف وافل به یک پیمانکار متخصص نیاز است؟

یکی از مزایای اجرای سقف وافل این است که به پیمانکارهای متخصص نظیر سیستم‌های دیگر نیاز ندارد.  پیمانکارانی که می‌توانند سازه‌های معمولی مانند تیرچه بلوک را اجرا کنند می‌توانند به اجرای سقف وافل هم بپردازند. به این ترتیب با نیروهای بومی هر منطقه می‌توان سقف وافل را اجرا کرد.‌

سخن پایانی

سقف وافل را می‌توان از سقف‌های جدیدی محسوب کرد که این روزها توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. معمولا این سقف را علاوه بر ساختمان های مسکونی معمولی ، ویلا سازی ، برای ساختمان‌های با ارتفاع زیاد و دهانه‌های بلند در نظر می‌گیرند. این سقف‌ها  علاوه بر استحکام و مقاومت بالا زیبایی خاصی دارند. از آنها بیشتر برای سقف‌های فرودگاه‌ها،  کتابخانه‌ها، رستوران و هتل‌های چند طبقه و … استفاده می‌شود. برای اجرای این سقف مانند اجرای سایر سقف ها نیاز است هزینه‌هایی صرف شود. ما در این مطلب در مورد هزینه‌ و دستمزدی که برای اجرای آن لازم است پرداخت شود صحبت کردیم. غیر از عوامل مذکور عوامل دیگری نیز ممکن است در هزینه تاثیر بگذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما ارتباط بگیرید.

بهترین دستمزد اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

 

 

پست مرتبط

Enter your keyword