سقف عرشه فولادی | انواع سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی | انواع سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی | انواع سقف عرشه فولادی

عرشه فولادی چیست؟

سقف عرشه فولادی | انواع سقف عرشه فولادی

عرشه فولادی به شکلی از ورق‌های فولادی گالوانیزه گفته می‌شود که ساخت آن با روش نورد سرد انجام می‌گیرد‌. همچنین پشتیبانی آن با کمک بیم‌ها یا اتصالات فلزی انجام می‌شود. شکل‌گیری این عرشه‌ها با روش خمکاری صورت گرفته و روی آن بتن ریزی می شود.

 

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی، نوعی سقف سبک بوده که با استفاده از ورق‌های فولادی گالوانیزه نورد شده و برش‌گیرها ساخته شده است. این سقف جزو سقف‌های مدرن به حساب می‌آید و به دلیل اینکه اجرای آن ساده بوده و با سرعت بالایی انجام می‌شود و از آن گذشته از ایمنی بالایی برخوردار است در ساختمان‌ های فلزی کاربرد گسترده‌ای دارد. اگر علاقمند هستید در مورد این سقف بیشتر بدانید در ادامه همراه ما باشید.

 

انواع سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی در انواع زیر موجود هستند:

سقف عرشه فولادی نوع A

این سقف‌ها شیارهای باریکی دارند. طراحی ظاهری آنها به‌گونه‌ای است که قادر هستند اجزای مورد استفاده در اجرای سقف را در  سطح گسترده‌ای نگه دارند.

 

سقف عرشه فولادی کامپوزیت

در اجرای این سقف‌ها ترکیبی از فولاد و بتن استفاده می‌شود.‌ از ویژگی‌های ظاهری آنها می‌توان به وجود فرورفتگی و برآمدگی‌هایی روی سطح این عرشه‌ها اشاره کرد. این ویژگی کمک می‌کند دال بتنی و فولاد، ترکیب بهتری داشته باشند.

 

سقف عرشه فولادی کامپوزیتی SB

سقف‌های کامپوزیتی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. دسته‌ای از آنها دارای سطح صاف هستند. دسته دوم سطح آجداری دارند که از عمق کمتر و عرض بیشتری برخوردار هستند. دسته سوم اگرچه آجدار هستند ولی عمق کمتر و عرض بیشتری از دسته دوم دارند.

قیمت نهایی سقف وافل | قیمت قالب وافل

قیمت نهایی سقف وافل | قیمت قالب وافل

 

سقف عرشه فولادی چگونه اجرا می شود؟

فرآیند پیچیده‌ای در اجرای سقف عرشه فولادی دنبال می‌شود که به قرار زیر هستند:

مرحله اول: طراحی سازه

در مرحله اول اجرای سقف عرشه فولادی، سازه مورد نیاز برای ساخت سقف، توسط مهندسان سازه طراحی می‌شود. این مرحله بر اساس نیازها و شرایط پروژه انجام می‌شود. در آن، مواد ساختمانی انتخاب شده و ابعاد آن مشخص می‌شود و به محاسبه بارها و تنش‌های مورد نیاز می‌پردازند. استفاده از فولاد ساختمانی با کیفیت بالا توانایی تحمل بار و تنش‌ها را افزایش می‌دهد.‌

مرحله دوم: برنامه‌ ریزی اجرایی

مرحله دوم اجرای سقف عرشه فولادی، برنامه‌ریزی اجرایی است. در این مرحله برای تولید، حمل و نصب عناصر سازه  به‌طور دقیق برنامه‌ریزی می‌شود. همچنین بین تیم‌های مختلف مهندسان، مجریان و کارگران هماهنگی انجام می‌گیرد.

مرحله سوم: تولید و پیش‌ خرید مواد

در این مرحله به تولید و پیش خرید مواد مورد نیاز برای ساخت سقف عرشه فولادی می‌پردازند. این مرحله به  برش، خمکاری، جوشکاری و … مربوط می‌شود و مصالح فولادی را برای ساختار نهایی آماده می‌کنند.

مرحله چهارم: حمل و نصب

در مرحله آخر به حمل و نصب عناصر ساختمانی سقف عرشه فولادی می‌پردازند. این مرحله مصادف است با نصب بالشتک‌های فولادی، برش گیر ها و عناصر دیگر که نیاز به دقت و توجه به جزئیات فنی و رعایت ایمنی بالایی دارد.‌

مرحله پنجم: آزمون و ارزیابی

در این مرحله بعد از نصب سقف عرشه فولادی نوبت به مراحل آزمون و ارزیابی می‌رسد تا درستی و عملکرد صحیح سازه مشخص شود. آزمون‌ها عبارتند از: آزمایش بارگذاری، آزمایش نفوذپذیری، آزمون‌های مربوط به کیفیت و عملکرد سازه و …. بعد از تایید صحت سازه پروژه را به مشتری تحویل می‌دهند.

 

اجزای تشکیل‌ دهنده سقف عرشه فولادی

اجزای سقف عرشه فولادی شامل موارد زیر می‌شود:

ورق فولادی گالوانیزه

از مهم‌ترین مصالح این نوع سقف، ورق فولادی است که به‌عنوان پوشش سقف در نظر گرفته می‌شود. ورق فولادی گالوانیزه را با روش فرمینگ و با کمک دستگاه مخصوص تولید می‌کنند. ورق‌های فولادی را به دو شکل  ذوزنقه‌ای

و موج‌دار در می‌آورند.

برای پوشش گالوانیزه از فلز روی ، در سطح آن بهره می‌برند. ضخامت روی در سطح ورق فولادی بین 0.8 تا 2.1 میلی‌متر است. برای هر دو سطح ورق فلزی باید از فرایند گالوانیزاسیون استفاده کرد.

 

گل میخ (برش‌گیر)

زبان فارسی با نام گل میخ معروف است. این وسیله در سقف عرشه فولادی استفاده می‌شود و به وسیله آن ورق را به تیرهای فرعی در سازه متصل می‌کنند؛ همچنین از کاربردهای دیگر آن انتقال نیروی وارد شده به سقف به تیر فرعی سازه است. برای اتصال ورق به تیر فرعی گل میخ‌ها را با توجه به محاسبات انجام گرفته، درون ورق فولادی قرار می‌دهند و با جوشکاری آنها را وصل می‌کنند.

 

 آرماتور

با استفاده از میلگرد، سقف عرشه فولادی را آرماتوربندی می‌کنند. به این ترتیب که بعد از اجرای شبکه میلگردها روی ورق فولادی، آنها را به گل میخ وصل می‌کنند. آرماتوربندی سبب می‌شود تحمل تنش کششی سقف افزایش پیدا کند و مانع از جمع‌ شدن بتن شود.

 

بتن

اجرای بتن روی ورق‌های فولادی صورت می‌گیرد. چون ابتدا بارهای سقف عرشه فولادی به بتن وارد می‌شود استفاده از بتن با کیفیت بالا ضروری است.

 

فلاشینگ

فلاشینگ به ورقه فلزی با ضخامت حدود ۵ میلی‌متر گفته می‌شود که نصب آن در لبه عرشه انجام می‌شود و مانع از بیرون ریختن بتن از سقف می‌گردد.

 

 

مزایای سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی مزایایی دارند که از جمله آنها می‌توان موارد زیر را نام برد:

 

  • در سقف عرشه فولادی از مواد فولادی با استحکام بالا استفاده می‌شود و می‌تواند بارهای سنگین را تحمل کند.
  • سازه‌های سقف عرشه فولادی، وزن کمتری از سقف‌های سنتی دارد.
  • چون در اجرای این سقف از قطعات فولادی آماده و اتصالات سریع استفاده می‌شود به زمان کمتری نیاز دارد.
  • به علت قابلیت تغییر شکل فولاد، طراحان و مهندسان می‌توانند طرح‌های مختلفی را ایجاد کنند.
  • استحکام بالا و انعطاف‌پذیری فولاد با وزن کم سقف سبب می‌شود این سقف پایداری بالایی در برابر زلزله داشته باشد.

 

سخن پایانی

امروزه برخلاف گذشته که تنها از سقف‌های سنتی برای ساختمان‌ها استفاده می‌شد از سقف‌های جدید و مدرن استفاده می‌شود. سقف عرشه فولادی از جمله این سقف‌ها بوده که به دلیل استحکام بالا، هزینه کم و سرعت بالای اجرا و … از طرفداران زیادی برخوردار است. ما در این مطلب این سقف را معرفی کردیم و در مورد جزییات اجرا و مزایای آن مطالبی بیان کردیم. اگر با توجه به مطالب بالا با سوالی روبرو شدید همکاران ما آماده هستند پاسخگوی سوالات شما باشند.

سقف عرشه فولادی | انواع سقف عرشه فولادی

خرید ارزانترین سقف وافل | طراحی و اجرای سقف وافل | خرید قالب وافل

 

پست مرتبط

Enter your keyword