نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

ویژگی های سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

یکی از مهمترین مزایای استفاده از سقف وافل مزیت اقتصادی آن است. که به دلیل کاهش میزان بتن ریزشی و میزان میلگرد مورد نیاز بسیار مقرون به صرفه می باشد.

یکی دیگر از مزایای سقف های مشبک این است که علاوه بر ظاهر خوب، مقاومت خوبی نیز دارند. حفره هایی که در پایین سقف های وافل ظاهر می شوند جذابیت و زیبایی این سقف ها را دو چندان می کنند.

لازم به ذکر است که سقف های وافل نیازی به تزیین ندارند. زیرا امکان تعبیه المان های نورانی در فضای داخلی این سقف ها زیبایی منحصر به فردی به آن ها می بخشد.

اجرای سقف وافل آسان است و نیازی به کار تخصصی ندارد. این مزیت سقف های وافل به کارفرمایان این امکان را می دهد که از نیروی کار سنتی برای اجرای اسکلت استفاده کنند.

یکی دیگر از مزایای سقف های وافل این است که هزینه های تریم و مهاربندی لازم برای سایر سقف کاهش می یابد. در واقع قالب های وافل به صورت مدولار و با سرعت بالا بر روی زیرسازی سقف قرار می گیرند. و سپس به صورت درجا آرماتوربندی سقف انجام می شود.

وجود دیوارهای جداکننده در سقف های سنتی باعث ایجاد مزاحمت برای عبور تاسیسات شده و این مشکل به خودی خود هزینه اجرای تاسیسات را افزایش می دهد. مزیت این سقف ها نسبت به سقف های سنتی این است که تیرهای مرکزی سیستم سقف وافل دو طرفه حذف میشود. و امکان دسترسی به سقف صاف بدون آویز را فراهم می کند

نحوه اجرای سقف وافل

نحوه اجرای این مدل سقف در روش های تخت و مدولار یکسان است. تنها تفاوت آن در این است که در روش تخت از تخته چندلا استفاده می شود. در ادامه به تفصیل نحوه اجرای سقف وافل را توضیح می دهیم.

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

 

حذف تیرهای پیش ساخته

در این نوع سقف انواع بلوک ها و تیرآهن های پیش ساخته از سازه حذف شده است. این مشکل به خودی خود یکی از مزایای سقف های وافل است.

در سقف های وافل ، طراحی دهانه های بزرگ امکان پذیر میشود و از تعداد ستون ها نیز کم می شود.

مهندسان می توانند ستون های مشکل دار را حذف کنند و با چیدمان مجدد پارکینگ ها بدون محدودیت وجود ستون مزاحم ، فضاهای پارک را به حداکثر برسانند.

سقف های مشبک از نظر زیبایی نسبت به سقف های سنتی برتری دارند. و ظاهری زیبا و شکیل برای سقف ایجاد می کنند.

یکی از مزیت های مهم سقف های مشبک انعطاف پذیری زیاد این سقف ها در محل قرارگیری ستون هاست که آزادی عمل مهندسان را افزایش می دهد.

 

اجاره قالب وافل

یکی از راه های تهیه وافل، اجاره قالب وافل است. با این کار میتوان در هزینه های اضافی بسیار صرفه جویی کنند.

کارفرمایان در سایر شهرهای کشور نیز می توانند پس از اتمام پروژه مورد نظر در صورت عدم نیاز به وافل و عدم نگرانی برای فروش قالب وافل خود را اجاره کنند.

فروش قالب سقف وافل

برای خرید قالب سقف مشبک در سایر شهرها، با در نظر گرفتن طرح چیدمان قالب ها در سقف و میزان قالب مورد نیاز پروژه، مبلغ مورد نظر به کارفرما اعلام می شود. در صورت تمایل کارفرما قالب وافل مورد نظر را خریداری می کند.

همانطور که گفته شد می توان قالب های وافل خریداری شده را پس از اتمام پروژه مجدداً فروخت. و یا قالب های مورد نظر را برای پروژه های دیگر اجاره کرد. و در هزینه های اضافی بسیار صرفه جویی کرد.

 

نصب سقف وافل

در مرحله اول برای اجرای سقف مشبک چیدمان قالبها انجام می شود. و برای زیر سازی تکیه گاه های عمودی در محل های مناسب قرار داده میشوند.

در مرحله بعد تکیه گاه های افقی توسط اتصالات به یکدیگر متصل شده و همراه با تکیه گاه های عمودی یک سیستم نگهدارنده ثقلی ایجاد می کنند.

زمانی که بتن به مقاومت مورد نیاز رسید. در مرحله بعد می توان شمع ها، قاب های افقی و قالب ها را جمع آوری کرد. آنگاه ظاهر زیر سقف به صورت شبکه های توخالی دیده می شود.

اخیراً اجرای سقف وافل مزیت های فنی و اقتصادی را به همراه دارد که باعث استقبال گسترده جامعه مهندسین، سازندگان و در نتیجه گسترش استفاده از این فناوری در صنعت ساختمان شده است. یکی دیگر از مزایای مهم سقف مشبک سهولت اجرا و سازگاری این سیستم با شرایط فنی و اجرایی کشور در مقایسه با سایر سیستم های سقف مشابه مانند سقف با تیرهای توپر، uboot، cubiax، bubbledeck، tierdal و کششی است.

همچنین می توان بدون نیاز به تجهیزات و تکنیک های خاص، چندین تیم اجرایی حرفه ای تشکیل داد و از تیم های موجود برای اجرای سقف وافل استفاده کرد. این ویژگی باعث شده است که اکثر افراد تکنیک سقف وافل را به دلیل کاربردی بودن و سهولت اجرا انتخاب کنند. در این مقاله قصد داریم الزامات و نحوه اجرای صحیح این سقف ها را از جنبه های مختلف برای استفاده مجریان وافل و پیمانکاران به شما بگوییم.

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

انواع اجرای سقف وافل:

سقف وافل یک طرفه و دو طرفه را می توان به دو صورت مسطح و مدولار اجرا کرد که مراحل هر دو روش تا حدودی مشابه است و فقط در استفاده از فرم های فلزی و تخته سه لا متفاوت است. بد نیست بدانید که در روش مدولار لازم نیست سقف را با تریم فلزی و تخته چندلا پوشش دهید.

 

مواد لازم برای نصب سقف وافل

برای مراحل اجرای سقف وافل می توان از تجهیزات و ابزار رایجی که در اجرای اسکلت های بتنی سنتی استفاده می شود استفاده کرد. همانطور که می دانید فروش قالب وافل و انتخاب نوع تجهیزات سقف وافل به عواملی مانند مساحت سقف، بازشوی سقف، وزن سقف، نوع سیستم سازه بستگی دارد. ارتفاع کف و کیفیت کاربری مورد نیاز و غیره. در ادامه تعدادی از تجهیزات لازم برای اجرای سیستم سقف را ارائه خواهیم داد:

جک، داربست برای تکیه گاه های عمودی که زیر سقف را پشتیبانی می کند.

لوله، جعبه یا پروفیل مربع برای عناصر افقی که از قالب های وافل پشتیبانی می کنند.

قالب های فلزی، تخته ها یا ورق های چوبی برای نصب تیرها.

به طور کلی برای اجرای سیستم سقف شبکه ای نیازی به تجهیزات ویژه اختصاصی نیست و پیمانکاران برای اجرای این سقف از تجهیزات موجود استفاده می کنند.

 

نیروی کار سقف وافل

سهولت انجام کار سقف وافل باعث شد تا نیروهای ماهر و با تجربه با نظارت و آموزش مهندسان ارشد و همچنین استفاده از روش های جدید و به روز آرماتوربندی در ارتباط با اجرای سقف وافل و طراحی سقف مشبک کار کنند. حجم کار، ساعات کاری و غیره عواملی وجود دارد که بر اساس آن تعداد نیروی کار برای اجرا تعیین می شود.

 

مدت اجرای سقف وافل

شرایط پروژه، نیروی کار، تعداد ابزارهایی که ارائه میشوند، طرح اجرا، شرایط تامین مواد و غیره. از جمله عواملی هستند که در طول مدت اجرای پروژه سقف تاثیر زیادی دارند. یکی دیگر از مزایای سقف وافل نسبت به سایر سقف های بتنی مدت زمان آماده سازی سقف وافل است. که به طور تقریبی می توان گفت که برای ساختمان های معمولی اجرای سقف وافل 7-14 روز به طول می انجامد.

عملیات جدا سازی قالب وافل از زیر سقف باید گام به گام بدون اعمال نیرو یا ضربه انجام شود تا سقف تحت تأثیر بارهای ناگهانی قرار نگیرد. برای دهانه های حدود هفت متر، حذف کلیه قالب ها، داربست ها و پایه های ایمنی اشکالی ندارد. اما برای دهانه های بیشتر از هفت متر برداشتن قالب و نصب پایه ایمنی باید به صورت مرحله ای انجام شود. ترجیحاً همیشه پایه های اطمینان طی دو مرحله متوالی وجود داشته باشد.

 

سخن نهایی

سقف یکی از سازه های مهم ساختمان است که روش های اجرای متفاوتی دارد. از جمله مهمترین، سبکترین و ارزانترین انواع سقف ها می‌توان یه سقف وافل اشاره کرد که امروزه در اکثر پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد.

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

پست مرتبط

Enter your keyword