قالب بندی سقف وافل | نحوه قالب بندی سقف وافل

قالب بندی سقف وافل | نحوه قالب بندی سقف وافل

قالب بندی سقف وافل | نحوه قالب بندی سقف وافل

اصول قالب بندی سقف وافل

قالب بندی سقف وافل | نحوه قالب بندی سقف وافل

سقف وافل به‌عنوان نوعی سقف بتنی سبک معروف است که به‌دلیل شباهت آن به میان‌وعده فرانسوی که به نام نان وافل معروف است ، به این نام بیان می‌شود‌.

در این سقف‌ها، تعداد زیادی حفره توخالی بتنی مجهز است که وجود حفره‌ها، وزن سقف را کاهش می‌دهند. البته وزن سبک آن به این معنی نیست که استحکام بالایی ندارد بلکه از کاهش وزن مرده سقف حرف می‌زنیم. اتفاقا کاهش وزن مرده آن سبب بالا رفتن مقاومت آن در مقابل بارهای جانبی می‌شود. این امر سبب محبوبیت این سقف میشود. یکی دیگر از مزایای اجرای این سقف‌ها این است که می‌توان با آموزش اولیه و استفاده از تجهیزات اولیه، نیروی انسانی را آماده اجرای این کار کرد.

اما برای قالب‌بندی سقف وافل نیاز است اصولی رعایت شود. اگر این اصول رعایت نشود سبب خطر امنیت سازه می‌شود. همچنین برای اجرای قالب‌بندی به کمی زمان نیاز داریم. به‌علت اینکه در سقف وافل از ستون‌های کمی استفاده می‌شود مهندسان این سقف را برای ساختمان‌های مسکونی کاملا مناسب می‌دانند.‌

 

قالب بندی سقف وافل

شاید شما هم بعضی از ساختمان‌های عمومی را دیده باشید که سقف آنها از نظر شما عجیب و غریب است. در این سقف‌ها حفره‌های توخالی و منظمی دیده می‌شوند. به این سقف‌ها، سقف وافل می‌گویند.

برای اجرای این سقف به قالب‌بندی نیاز است. قالب‌ها می‌توانند از جنس‌های پلاستیکی، چوبی، فلزی و … باشند. علاوه بر اینکه سقف وافل ظاهر زیبا و منحصر به فردی دارند از مزایایی برخوردار هستند که مهندسان را ترغیب می‌کند در اکثر ساختمان‌های عمومی این سقف را پیشنهاد دهند.

به نظر می‌رسد در آینده نزدیک استقبال خیلی بیشتری از این سقف محبوب شود. ما در این مطلب قصد داریم در مورد قالب‌بندی سقف وافل اطلاعاتی ارایه کنیم؛ اگر دوست دارید بیشتر در مورد آن بدانید پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را از دست ندهید‌.

 

ویژگی های قالب وافل سقف چیست؟

از ویژگی‌های این قالب‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این قالب‌ها از مواد پلیمری در گروه‌های مختلف ساخته می‌شود. آنها در ابعاد و اندازه و اشکال مختلف مربع یا مستطیل تولید می‌شوند. به همین دلیل قیمت آنها با هم متفاوت است. استفاده ا زقالب وافل باعث می شود پروژه با هزینه کارگری و حمل‌ونقل کمتری به پایان برسد‌.
  • چون در تولید این قالب‌ها از مواد پلیمری استفاده می‌شود از چسبیدن به بتن جلوگیری کرده و جداسازی آنها راحت انجام می‌شود. به همین دلیل برای اجرای این سقف‌ها به روغن‌کاری نیاز نیست.
  • قالب وافل را می‌توان با توجه به نیاز در ابعاد و اندازه‌های مختلف تولید کرد؛ بنابراین این سقف بتنی را با دهانه‌های مختلف با باربری‌های گوناگون تولید می‌کنند.
  • شکل بعضی از مدل‌های قالب وافل را می‌توان با مونتاژ کردن تغییر داد و به‌صورت یک‌طرفه استفاده کرد. در حالت اصلی این قالب‌ها، قالب‌های دوطرفه با طول و عرض مساوی هستند.

 

تفاوت قالب سقف وافل با سایر قالب‌ های بتنی

شاید شما هم فکر می‌کنید چون نحوه قالب‌بندی سقف وافل با سقف‌های دیگر مانند سقف مجوف یکی است، کاربرد این قالب‌ها شبیه به کاربرد قالب‌های یوبوت، کوبیاکس و بابل داک است؛ اما اشتباه فکر می‌کنید زیرا قالب وافل را پس از اجرا خارج می‌کنند و برای پروژه‌های دیگر هم چند بار قابل استفاده هستند.

اما قالب‌های یوبوت، کوبیاکس و …  در سقف باقی مانده و جدا نمی‌شوند. تفاوت دیگر این قالب‌‌بندی سقف وافل با سقف مجوف این است که برای این قالب‌ها ۲۰ درصد بتن کمتر مصرف می‌شود و قالب مورد نیاز فقط برای یک سقف تهیه میشود ، اما در استحکام آنها خللی ایجاد نمی‌شود و حتی از کیفیت ساخت بالاتری نسبت به قالب‌های کوبیاکس، یوبوت و … برخوردار هستند.

قالب سقف وافل چیست و چه کاربردی دارد؟ 

سقف وافل لانه زنبوری | سقف لانه زنبوری | ارتفاع سقف وافل

نحوه قالب بندی سقف وافل

قالب‌بندی سقف وافل طی مراحلی انجام می‌گیرد. شرح مراحل آن را به‌طور خلاصه می‌آوریم که عبارتند از:

 

مرحله اول

در اولین مرحله از قالب‌بندی سقف وافل، شمع‌گذاری انجام می‌شود. یعنی لوله‌های داربست را به ستون‌ها وصل کرده و آن‌ها را در محل‌های تقاطع تراز می‌کنند.

 

مرحله دوم

دومین مرحله مصادف است با قرار دادن جک‌های اطمینان زیر لوله‌ها.

 

مرحله سوم

در این مرحله روی شمع‌بندی، قوطی‌کشی انجام می‌شود تا  زمینه اجرای قالب‌بندی مهیا شود همچنین سبب می‌شوند بتن‌ها روی قالب‌ها فشار زیادی وارد نکنند.

 

مرحله چهارم

اکنون نوبت قرار دادن قالب‌هاست. برای این منظور می‌توان از دو روش کمک گرفت. در روش اول زیرسازی با پوشاندن تخته‌های پلای وود انجام می‌شود. روش دوم، قرار دادن قالب‌های وافل، مستقیماً روی قوطی‌کشی است. روش اول برای قالب‌های با ابعاد  ثابت مناسب است. زیر آنها تخته پلای وود قرار می‌دهند تا بتن نشتی پیدا نکند

 

مرحله پنجم

در این مرحله که مرحله پایانی قالب‌بندی سقف وافل محسوب می‌شود روی قالب‌ها را آرماتوربندی کرده و بعد  بتن‌ریزی می‌کنند.

 

 

قالب برداری سقف وافل چه زمانی انجام می‌ شود؟

معمولاً به ۴۵ روز زمان نیاز است تا قالب‌برداری سقف وافل انجام شود. البته عواملی می‌تواند روی زمان قالب‌برداری موثر باشد. عواملی همچون نوع سیمانی که مصرف میشود،  گرم یا سردی دمای بتن مجاور، عرض دهانه، ضخامت سقف و … از جمله آنها هستند.

 

بهترین زمان برای قالب‌برداری سقف وافل، موقعی است که مقاومت مشخصه بتن، هفتاد درصد باشد. هنگامی که قصد باز کردن پایه‌های اطمینان را دارید اجازه دهید از زمان قالب‌بندی ۲۸ روز گذشته باشد‌. در هنگام خارج کردن قالب سقف وافل و پایه‌های اطمینان نباید به‌ آنها ضربه زده شود.

بهترین قالب وافل | قیمت قالب وافل | خرید قالب وافل دست دوم

نکات قالب بندی سقف وافل

در هنگام قالب‌بندی سقف وافل لازم است به نکاتی توجه کنید که به قرار زیر هستند:

 

  • برای سقف‌های با ارتفاع ۳ تا ۳ و نیم متر می‌توان از شمع‌بندی یا جک معمولی استفاده کرد. برای سقف‌هایی که ارتفاع بالاتری دارند  استفاده از اسکافولد یا جک بلند توصیه می‌شود.
  • قالب‌بندی سقف وافل برای سقف‌های یک‌طرفه یا دوطرفه متفاوت است.
  • در شمع‌بندی باید تراز سقف تنظیم شده و از خیز منفی جلوگیری شود.
  • جهت و نحوه چیدمان قالب‌ها باید متناسب با روشی باشد که در نقشه‌های اجرایی آمده است.‌

 

سخن پایانی

امروزه سقف وافل را در ساختمان‌های عمومی مثل کتابخانه‌ها، فرودگاه‌ها و … مشاهده می‌کنیم. به‌علت کاربردی بودن و اجرای آسان این سقف، روز‌به روز بر طرفداران آن افزوده می‌شود. برای اجرای این سقف به قالب وافل و در نتیجه، قالب‌بندی سقف وافل نیاز است. ما در این مطلب در مورد نحوه قالب‌بندی و نکاتی که باید در آن رعایت شود اطلاعاتی ارائه کردیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیازمند هستید با کارشناسان ما ارتباط بگیرید.

قالب بندی سقف وافل | نحوه قالب بندی سقف وافل

پست مرتبط

Enter your keyword