مهانیت؛ نمایندگی سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

مهانیت؛ نمایندگی سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

مهانیت؛ نمایندگی سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

معرفی سازه وافل بتنی

مهانیت؛ نمایندگی سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

گاهی با استفاده از تیرهای آهنی سقف را میسازند و گاهی از میلگرد و بتن برای ساخت سقف ‌ها استفاده می‌کنند. سقف‌های سازه مهندسی هم انواع مختلفی مانند سقف دال بتنی، سقف کوبیاکس، سقف وافل و یوبوت و … را شامل می‌شوند.‌

با اینکه سقف وافل در انواع مختلفی تولید می‌شوند ولی ساختار آنها یکسان است. این سقف تنها در شکل ظاهری یا ابعاد و اندازه متفاوت هستند. قالب‌های مورد استفاده در آنها شبیه قابلمه مستطیلی یا مربعی است.

وزن صفحات سقف وافل و حجم بتنی که در آن استفاده میشود نسبت به سقف‌های دیگر کمتر است.

سطح زیرین دال وافل را با صفحات چوبی یا انواع سقف کاذب می‌پوشانند. دال وافل باید بین 60 تا ۱۰۰ میلی‌متر ضخامت داشته باشد و عمق کلی آن 25۰ تا 4۰۰ میلی‌متر باشد. علاوه بر آن تیرچه‌ها در دال وافل باید بیش از 12۰ میلی‌متر عرض داشته باشند. فاصله مناسب تیرچه‌ها بین ۶۰۰ تا  8۰۰ میلی‌متر در نظر گرفته شده است و تا جایی که امکان دارد نباید بین آنها فاصله بیشتری وجود داشته باشد، در غیر این صورت سقف وافل تبدیل به سقف تیر و تاوه یا دال پشت بند دار و یا تیر و دال می شود.

 

مهانیت؛ نمایندگی سقف وافل

آیا می‌دانید سقف وافل مهانیت چیست؟ در واقع روش اجرای جدیدی است که برای ساخت سقف‌های با دهانه معمولی یا بلند کاربرد دارد.

برای ساختمان‌هایی با انواع دهانه ها استفاده از سقف وافل مهانیت پیشنهاد می‌شود.‌ ظاهر این سقف‌ها شبکه‌ای مانند شیرینی وافل است و با اینکه معمولا ضخامت کمی دارند اما از پایداری مناسبی برخوردار هستند.

ساخت سقف مزبور با بتن مسلح انجام میشود و به دلیل مزایای فراوانی که دارد روز به روز با استقبال بیشتر مهندسان و کارفرماها روبرو است. برای آشنایی بیشتر با مهانیت، نمایندگی سقف وافل و اولین تولیدکننده صنعتی وافل کشور و مخترع سقف وافل مهانیت در ادامه همراه ما باشید.

 

حداکثر دهانه سقف وافل چقدر است؟

سقف‌های وافل برای تمامی دهانه‌ها مناسب‌تر از سقف های دیگر هستند. محدودیتی برای دهانه سقف وافل وجود ندارد و با محاسبات انجام شده و پیش بینی تیر ریزی مناسب قابل اجرا است.

در دال وافل در مقایسه با دال‌های بتنی رایج از حدود 30 درصد مصالح کمتر استفاده می‌شود. این امر سبب می‌شود هزینه پایین‌تری در سقف وافل در مقایسه با تیرچه بلوک پرداخته شود.

 

انواع سقف وافل بر اساس شکل دال ها

سقف وافل را با توجه به شکل دال‌ها (ورق‌های پی‌وی‌سی) می‌توان در انواع زیر طبقه‌بندی کرد:

  • دال مثلثی که شکل غلاف آن، مثلثی است.
  • دال مربعی که اجرای آن به شکل مربع صورت می‌گیرد.
  • نوع دیگری از سقف‌های وافل هستند که خود به دو دسته یک طرفه و دو طرفه تقسیم‌ می‌شوند. نوع یک‌طرفه برای دهانه‌های کوچک‌تر و نوع دو طرفه برای دهانه‌های بزرگ‌تر کاربرد دارد.

معرفی چند نوع قالب سقف وافل

در اینجا قصد داریم چند قالب سقف وافل را خدمت شما معرفی کنیم.

سقف‌های کیوبوید

این سقف‌ها  در دو نوع دال متکی بر ستون و دال متکی بر تیر هستند. در سازه‌های بتنی کیوبوید، قالب‌های ماندگاری شبیه به جعبه ساخته می‌شوند که دارای قطرهای 25 تا 50 سانتی‌متری باشند.

همه این‌ها حکایت از این دارند که بتن مصرفی سقف‌های وافل بتنی کیوبوید از دال های توپر کمتر است و در نتیجه وزن سازه هم کاهش می‌یابد. این قالب‌‌ها بعد از بتن ریزی در داخل دال ماندگار بوده و موجب افزایش هزینه خرید مصالح و نیز آسیب جدی به محیط زیست می گردند.

 

 

سقف‌های گرین وافل

نوع دیگری از سقف‌های وافل بتنی را که می‌توان در هر دو صورت دال یک‌طرفه و دوطرفه اجرا کرد، سقف‌های گرین وافل کپی برداری ناقص و بدون پایه علمی از قالب های مهانیت هستند . این سقف‌ها بعد از خروج قالب گرین وافل استحکام نسبتا خوبی دارند. این قالب‌ها نیز بعد از اتمام کار بتن ریزی و خشک شدن کامل بتن و در صورت عدم شکستگی قالب وگیر کردن در بتن ، از زیر سقف‌ها خارج می شوند  .

 

اتصال قالب‌های این سقف به هم با کمک پیچ و مهره انجام می‌شود. اجرای سقف‌های وافل بتنی روی هر دو نوع سازه بتنی و فلزی امکان‌پذیر است . برای انتقال راحت تر، این قالب‌ها را می‌توان قبل از انجام زیرسازی‌ و پیش از منتقل کردن به سقف در اندازه‌های مورد نیاز با پیچ و مهره به هم‌دیگر وصل کرد و برای استفاده روی سقف برد.

 

مراحل اجرای سقف وافل

برای اجرای انواع سقف وافل چند مرحله طی می‌شود که به اختصار عبارت است از:

 

زیرسازی

در زیرسازی بعد از نصب جک اقدام به ساخت اسکلت ساختمان با استفاده از لوله یا قوطی می‌کنند و سازه را آماده نصب کرده و شاسی‌کش انجام می‌دهند.

 

چیدن قالب‌ های وافل

در این مرحله طبق نقشه سازه، قالب‌ها را روی قوطی‌ها قرار می‌دهند و بعد از آن آرماتور بندی سقف وافل انجام می‌شود. بعد از خشک شدن بتن باید با دقت قالب‌ها را از بتن جدا کرد تا صدمه‌ای نبینند گاهی برای اینکه جدا کردن قالب‌ها راحت تر انجام شود از روغن‌های گیاهی استفاده می‌کنند.

 

نازک‌ کاری در سقف وافل

در  مرحله نازک‌کاری با توجه به نظر مهندسان از همان سازه یا سقف کاذب به‌عنوان نمای پایانی استفاده می‌شود. برای اینکه سقف‌ها جلوه‌ زیباتری پیدا کنند از نورپردازی‌های متنوع بهره می‌برند.

قیمت نهایی سقف وافل | قیمت قالب وافل

قیمت نهایی سقف وافل | قیمت قالب وافل

سخن پایانی

اجرای سقف وافل به ساختمان‌ جلوه دیگری می‌بخشد و علاوه بر آن اجرای این سقف آسان است؛ به همین دلیل با استقبال بی‌نظیری همراه است و در آینده نزدیک استقبال از این سقف بیشتر هم خواهد شد. ما در این مطلب از سقف وافل مهانیت و انواع و مراحل اجرا صحبت کردیم و تلاش کردیم به سوالاتی که در ذهن شما شکل گرفت پاسخ دهیم. اگر بعد از مطالعه این مقاله همچنان با سوال یا ابهامی مواجه هستید آماده‌ایم به سوالات و ابهامات شما پاسخ دهیم؛ پس با ما ارتباط بگیرید.

مهانیت؛ نمایندگی سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

 

پست مرتبط

Enter your keyword