چیدمان قالب وافل | نحوه چیدمان قالب های وافل چگونه است

چیدمان قالب وافل | نحوه چیدمان قالب های وافل چگونه است

چیدمان قالب وافل | نحوه چیدمان قالب های وافل چگونه است

نحوه چیدمان قالب های وافل چگونه است؟

چیدمان قالب وافل | نحوه چیدمان قالب های وافل چگونه است

قالب وافل را می‌توان به دو نوع تقسیم کرد. نوعی از آنها قالب‌های وافل با کرو کم‌تر است و نوع دیگر آنها قالب‌های وافل با کرو بیشتر هستند که تفاوت‌هایی با همدیگر دارند.

قالب‌های وافل با کرو کم‌تر برای حالت دپو به فاصله دهنده نیاز ندارند؛ ولی قالب‌های وافل با کرو بیشتر برای درست قرار گیری روی همدیگر به فاصله دهنده نیاز دارند.

 

چیدمان صحیح قالب‌های وافل لازم است به صورت ستونی انجام شود و به‌گونه‌ای باشد که درون هم جای گیرند.

در پروژه‌هایی که قالب‌های وافل درون هم گذاشته می‌شوند در زمان بارندگی، قالب‌های وافل پر از آب می‌شوند و وزن قالب‌های وافل بالایی را زیاد می‌کنند. به این ترتیب به قالب‌های وافل پایینی فشار وارد کرده و سبب دفرمه شدن آنها می‌شوند.

 

چیدمان قالب وافل

حتما می‌دانید چیدمان قالب وافل در سقف‌های وافل اهمیت زیادی دارد. اگر این کار به‌ درستی انجام شود بعد از اتمام کارقالب ها صحیح و سالم خارج می‌شوند و در پروژه‌های دیگر هم قابل استفاده هستند؛ چرا که این قالب‌ها ماندگار نیستند و بعد از اجرای پروژه از سقف خارج می‌شوند. به‌دلیل اینکه هر روز به تعداد مهندسانی که سقف‌های وافل را برای ساختمان‌ها پیشنهاد می‌کنند افزوده می‌شود بالطبع استفاده از قالب‌های وافل هم افزایش می‌یابد. ما در این مطلب قصد داریم در مورد چیدمان این قالب‌ها اطلاعات بیشتری ارائه کنیم. اگر دوست دارید بیشتر در مورد آن بدانید با ما همراه باشید.

 

چرا قالب های وافل مشکل پیدا می کنند؟

اکثر تولیدکنندگان برای تولید قالب‌های وافل از موادی بهره می‌برند که تا حد امکان ضربه پذیر باشد.

این موضوع حکایت از آن دارد که قالب‌ها بیش از اندازه نرم می‌شوند و دیواره‌های آن استحکام کافی را ندارند. خصوصا که هنگام بتن‌ریزی، دمای هوا بالاتر می‌رود. با فشار وارد کردن بتن به دیواره‌ها، دیواره قالب شکم داده می‌شود.

وقتی قالب‌های وافل شکم داده شوند علاوه بر اینکه به بتن بیشتری نیاز است دیواره‌ها زشت شده و قالب‌ها هم در بتن گیر می‌کنند و جدا کردن قالب از بتن به‌سختی انجام می‌شود. به همین دلیل برای خارج کردن قالب باید نیروی بیشتری وارد شود که این امر منجر به افزایش احتمال شکست و تخریب قالب‌های وافل می‌شود.

 

 

نکات مهمی که در زمان برداشتن قالب باید رعایت کنید.

در هنگام قالب برداری لازم است نکاتی را رعایت کنید از جمله:

 

از روغن برای قالب های پلاستیکی استفاده کنید

اگرچه جنس پلاستیک قالب ها معمولا به گونه‌ای است که به بتن نمی‌چسبد اما اگر کمی روغن به آن زده شود همان چسبندگی کم هم از بین می‌رود و می‌توان به دفعات بیشتری  از آنها مورد استفاده قرار داد.

از طرف دیگر هر چقدر دیواره قالب‌ها شیب‌دارتر باشد درآوردن قالب‌ها راحت‌تر خواهد بود ولی  حجم بتن مصرفی افزایش پیدا میکند . اگر به آنها روغن زده شود نه تنها تاثیر منفی روی آنها ندارد بلکه طول عمر قالب‌ها افزایش می‌یابد.

ناگفته نماند که از روغن‌های خاصی برای چرب کردن قالب‌ها بهره می‌برند.

 

 از قالب های وافل هنگام خارج کردن از سقف مراقبت کنید

برای اینکه قالب وافل هنگام خارج کردن از بتن آسیب نبیند لازم است اپراتور ابزاری که برای جدا کردن قالب استفاده می‌کند را بین بتن و قالب بگذارد تا با ایجاد فشار و ضربه کم و به‌آرامی درز بین بتن و قالب وافل آزاد شود.

این کار را نباید فقط از یک سمت انجام دهید. برای این منظور باید از دو طرف قالب را آزاد کنید تا با اعمال فشار بیش از اندازه به یک سمت هم از شکست آنها جلوگیری کنید هم بتوانید آنها را به‌صورت یکنواخت از سقف خارج کنید.

هر چقدر قالب‌ها پیچیدگی کمتری را دارا باشد و ساده‌تر باشند استفاده از آنها و امکان سلامت آنها بیشتر است. و می‌توان مدت بیشتری از آنها استفاده کرد. در صورتی‌که قالب‌ها پیچیده‌تر باشند امکان گیر کردن آنها در سقف بیشتر است و خارج کردن آنها سخت‌تر انجام می‌شود و چه بسا که بشکنند.  ‌

مهمترین نکات اجرای سقف وافل | انواع مختلف سقف وافل

 از اسپیسر استفاده کنید

برای کار گذاشتن میلگرد روی قالب‌ها از اسپیسر استفاده می‌شود. برای اینکه آنها درست قرار داد لازم است نکاتی رعایت شود.
به این ترتیب که باید اسپیسرها را تا جایی که راه دارد در کناره‌های کف قالب جای داد و در وسط کف قالب قرار ندهید.

دلیل آن این است که  کناره‌ها محکم‌تر هستند و وقتی روی مش میلگردها تردد شود فشار به‌صورت متمرکز به کناره‌های اسپیسری که روی قالب‌ها قرار دارد وارد می‌شود.

روش دیگری که می‌توان از آن بهره برد استفاده از اسپیسرهایی است که دارای سطح مقطع بیشتری باشند. این اسپیسرها  روی قالب تنش به وجود نمی‌آورند.

 

چگونه قالب وافل را به راحتی جدا کنیم؟

برای راحت‌تر جدا کردن قالب وافل از سقف می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:

 

روش اول: استفاده از جک

در این روش با قرار دادن جک در زیر قالب، آن را به طرف بالا بکشید تا بتوانید قالب را از سقف جدا کنید.

این کار را با احتیاط انجام دهید تا مانع از آسیب رساندن جک به بتن شوید.‌ توجه به این نکته ضروری است که از جک‌هایی استفاده کنید که ظرفیت بار کافی را دارا باشد.

 

روش دوم: استفاده از دیلم

در هنگام استفاده از دیلم، آن را در لبه قالب قرار داد و برای جدایی قالب از سقف با احتیاط آن را به طرف بالا بکشید. در واقع از آن به‌عنوان اهرم بهره ببرید و قالب‌ها را جدا کنید.

روش سوم: استفاده از جرثقیل

اگر قالب‌ها بزرگ و سنگین باشند و نمی‌توان با دیلم و جک آنها را از سقف جدا کرد استفاده از جرثقیل توصیه می‌شود. برای این منظور هم از جرثقیل‌هایی استفاده کنید که بتواند ظرفیت بار کافی را داشته باشد.

برای استفاده از جرثقیل احتیاط کنید تا از آسیب جرثقیل به سقف و بتن جلوگیری کنید.

گچ کاری سقف وافل | نازک کاری سقف وافل | فیلم اجرای سقف وافل

سخن پایانی

شاید مدت زیادی نباشد که استفاده از سقف وافل و قالب سقف وافل رایج است. اما در همین مدت کم به‌علت مزایایی که دارد بسیار مورد توجه قرار گرفت.

ما در این مطلب در مورد نحوه چیدمان قالب وافل صحبت کردیم و از روش‌هایی نام بردیم که با به‌کار بردن آنها می‌توان راحت‌تر قالب‌ها را جدا کرد. اگر با مطالعه مطلب امروز همچنان با سوال یا ابهامی روبرو هستید با ما ارتباط بگیرید.

چیدمان قالب وافل | نحوه چیدمان قالب های وافل چگونه است

 

 

 

پست مرتبط

Enter your keyword