جزئیات سقف وافل | سقف وافل چیست

جزئیات سقف وافل | سقف وافل چیست

جزئیات سقف وافل | سقف وافل چیست

سقف وافل چیست؟

جزئیات سقف وافل | سقف وافل چیست

سقف وافل به سازه‌‌ جدید و مدرنی گفته می‌شود که  استحکام بالایی داشته و برای ساختمان‌هایی استفاده می‌شود که در هنگام وقوع حادثه کمترین لرزش را داشته باشد.

شکل این سقف‌ها شبیه لانه زنبوری بوده و ظاهر آن مشبک و پنجره‌‌ای مانند است. حجم بتن و میلگرد مورد استفاده در این سقف در مقایسه با سازه‌های دیگر کمتر است و به همین دلیل سبک‌تر می‌باشد. برای سقف‌های بلند و عریضی مانند فروشگاه، فرودگاه و … که در آنها از ستون‌گذاری خبری نیست می‌توان از این سقف بهره برد.‌

جزئیات سقف وافل

سقف وافل سقفی است که امروزه بسیار طرفدار پیدا کرده است.‌ این سقف ظاهر زیبایی دارد و از لحاظ اقتصادی به‌صرفه است.

از مزایای دیگر این سقف وزن سبک آن است به این معنی که استفاده از آن وزن زیادی روی ساختمان تحمیل نمی‌کند. با وجود وزن پایین، مقاومت بالایی دارد و سرعت اجرای آن هم بالا است. معمولا از این سقف برای ساختمان‌هایی که دهانه‌های بزرگ دارند استفاده می‌شود. برای آشنایی بیشتر با جزئیات سقف وافل با ما تا انتهای مطلب امروز همراهی کنید.

 

انواع سقف وافل

سقف وافل را با توجه به شکل دال‌ها می‌توان به صورت زیر طبقه‌بندی کرد:

  • سقف یک‌طرفه و دوطرفه: نوع دیگری از سقف وافل وجود دارد که در دو نوع یک‌طرفه و دو طرفه هستند. نوع یک‌طرفه برای دهانه‌های کوچک‌تر و نوع دو طرفه برای دهانه‌های بزرگ‌تر کاربرد دارد.

بررسی کامل سقف وافل | ویژگی های سقف وافل

چه تجهیزاتی در سقف وافل استفاده می‌شود؟

برای اجرای سقف وافل باید از تجهیزاتی استفاده شود.  انتخاب این تجهیزات به مساحت سقف، ارتفاع طبقه، وزن سقف، دهانه سقف، نوع سیستم سازه‌ای مورد استفاده  و… بستگی دارد. برخی از تجهیزاتی که برای اجرای سقف وافل استفاده می‌شود به قرار زیر هستند:

 

  • جک، اسکافلد و داربست‌ به عنوان اجزای عمودی که نگهدارنده زیرین سقف است.
  • قالب وافل
  • پروفیل لوله، قوطی و یا چهارتراش که برای نگهداری افقی قالب‌های وافل نیاز است.
  • از قالب‌های فلزی، تخته چوبی یا ورق فلزی برای اجرای مناطق توپر سقف استفاده می‌شود.

 

اجرای سقف وافل از صفر تا صد

مراحل اجرای سقف وافل به ترتیب زیر است:

 

 مرحله اول: شمع بندی یا اسکافولد

برای اکثر سقف‌ها عملیات شمع بندی در مرحله اول انجام می‌شود. در سقف‌هایی که ارتفاع آنها  ۳-۳. ۵ متر است معمولا از شمع بندی استفاده می‌کنند، اما برای سقف‌هایی که ارتفاع آنها بیشتر از این اندازه باشد، با اسکافولد یا جک بلند سطح زیر سقف را می‌پوشانند.

 مرحله دوم: قوطی کشی یا شاسی کشی

قوطی یک وسیله فلزی است که روی شمع بسته می‌شود و از قالب‌های وافل به‌خوبی نگهداری می‌کند. قوطی کشی را می‌توان به دو صورت اجرا کرد.

در روش اول بعد از قرار دادن قوطی‌ها دو لبه دو ردیف قالب وافل را به‌گونه‌ای قرار می‌دهند که روی یک قوطی جای بگیرد. در روش دوم هر قالب را کنار قالب دیگر قرار می‌دهند و برای هر ردیف از قالب‌ها یک قوطی در زیر آنها در نظر می‌گیرند.

 

مرحله سوم: قالب بندی

قالب گذاری با توجه به  نوع روش‌های قوطی کشی متفاوت است. این روش‌ها عبارتند از:

  • در روش اول که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد بعد از اینکه قالب‌ها بین قوطی‌ها قرار گرفتند برای وصل دو قالب کنار هم از میلگردهای U شکل بهره می‌برند.
  • در روش دوم از قالب وافل قابل قفل استفاده می‌شود. به این ترتیب که باید برای هر قالب از بست‌هایی استفاده کرد. بعد از قرار دادن قالب‌ها می‌توان با این بست‌ها به قفل کردن قالب‌های مجاور پرداخت.

 مرحله چهارم: آرماتور بندی

در این مرحله آرماتورها را بر اساس نقشه سازه به‌صورت عمودی روی همدیگر قرار می‌دهند تا شکل کلی ساختمان مشخص شود.

 

مرحله پنجم: بتن ریزی

قبل از انجام بتن‌ریزی به بازرسی تمام سطوح تکیه گاه سقف برای اطمینان از نشتی بتن می‌پردازند؛ سپس بتن جدید را براساس مشخصات طرح پروژه و دستورالعمل‌های آن روی  سقف می‌ریزند.

 

 مرحله ششم: باز کردن قالب‌ ها

در  این مرحله بعد از اینکه بتن سقف محکم شد و به مقاومت نهایی رسید، قالب‌های وافل را باز می‌کنند. بعد از پاکسازی و تمیز کردن وافل‌ها می‌توان از آنها در پروژه‌های دیگر هم استفاده کرد.‌

 

مرحله پایانی: نازک‌ کاری سقف

این مرحله اجباری نیست و برخی از مهندسان همان سازه را به‌عنوان نمای نهایی در نظر می‌گیرند؛ اما می‌توان برای زیباتر کردن کار از نازک‌کاری یا سقف‌کاذب هم بهره برد. توصیه می‌کنیم برای اجرای دقیق سقف وافل و اطمینان از رعایت استانداردها با مهندسین این مجموعه مشورت کنید.

 

مزایای استفاده از سقف وافل در سازه‌ها

با استفاده از سقف وافل علاوه بر اینکه بسیاری از هزینه‌ها کاهش می‌یابد جان کارگران را هم در امان نگه می‌دارد. زمان اجرای این سقف هم کوتاه می‌شود.

از مزایای اصلی سقف وافل می‌توان به حذف ستون‌ها و امکان اجرای دهانه‌های بلندتر اشاره کرد.

وقتی تعداد ستونها زیاد باشد وزن سازه و بالتبع هزینه اجرا بیشتر می‌شود. بنابراین با این سازه، دهانه طولانی‌تر پوشانده می‌شود و ستون‌های کمتری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین شکل مشبک آن منجر به افزایش ظرفیت باربری نسبت به دال‌های معمولی می‌شود. از این رو از جمله مزایای این سقف عبارتند از:

  • اجرای سقف‌های بتنی صنعتی سازی می‌شود.
  • وزن و هزینه کاهش می‌یابد.
  • به حفظ محیط زیست کمک می‌کند.
  • ایمنی و مقاومت ساختمان را در مقابل زلزله و آتش‌سوزی بالا می‌برد.‌
  • مصرف سوخت و مواد اولیه کاهش می‌یابد.‌
  • عمر سازه را افزایش می‌دهد
  • کیفیت اجرا را کنترل می‌کند.
  • سرعت اجرا بالا می‌رود.
  • مرحله ساخت، تولید و حمل تیرچه و بلوک حذف می‌شود.

سخن پایانی

چون این روزها سقف وافل بسیار مورد توجه مهندسان ساختمان قرار گرفته است و صاحبان و مالکان ساختمان‌ها هم به‌دنبال روشی ارزان و مقرون به صرفه هستند این سقف را برای ساختمان‌های مرتفع خود در نظر می‌گیرند.

برای اجرای دقیق سقف وافل باید از جزییات آن مطلع بود.‌ به دلیل اهمیت موضوع ما سعی کردیم در مورد مراحل اجرا و تجهیزات مورد نیاز اجرای این سقف مطالبی بیان کنیم. پیشنهاد می‌کنیم اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید با ما به اشتراک بگذارید  یا اگر به‌اطلاعات بیشتری نیازمند هستید با ما ارتباط بگیرید و سوالات و ابهامات خود را با ما در میان بگذارید.

 

جزئیات سقف وافل | سقف وافل چیست

پست مرتبط

Enter your keyword