زیباشناسی سقف وافل | زیبا شناسی و تزئین سقف وافل بر چه اساسی است

زیباشناسی سقف وافل | زیبا شناسی و تزئین سقف وافل بر چه اساسی است

زیباشناسی سقف وافل | زیبا شناسی و تزئین سقف وافل بر چه اساسی است

زیبا شناسی و تزئین سقف وافل بر چه اساسی است؟

زیباشناسی سقف وافل | زیبا شناسی و تزئین سقف وافل بر چه اساسی است

با اجرای سقف‌ وافل، ظاهر فضا از جذابیت بصری بیش‌تری برخوردار می‌شود. این سقف‌ها فرورفتگی‌هایی دارند که به ایجاد جلوه سه بعدی ظریف کمک می‌کنند و در عین حال فضا را پیچیده و با تشریفات سلطنتی همراه می‌کند. این سقف با دکور و زیبایی شناسی فضا هماهنگ می‌شود. برای یک اتاق رسمی‌تر و سنتی‌تر می‌توان از سقف‌های تزئین‌‌شده‌ و گچ‌کاری ‌شده‌ استفاده کرد. اما برای اتاق‌های مدرن‌تر و مینیمال بهتر است سقف وافل ساده در نظر گرفته شود.

اگر فضای بسیار زیبایی وجود دارد اما این فضا در معرض سرو صدا‌ است کمتر کسی حاضر است به مدت طولانی در آن محیط قرار بگیرد. اما اگر از حفره‌های سقف وافل استفاده شود تا صدا کاهش پیدا کند علاوه بر اینکه محیط آرامی ایجاد می‌شود ظاهر فضا زیباتر خواهد شد.

 

زیباشناسی سقف وافل

سقف وافل یکی از انواع سقف‌های رایج و سازه بتنی است که برای کلیه ساختمان ها و معمولا برای ساختمان‌هایی که ارتفاع بالا دارند استفاده می‌شود. دلیل نامگذاری آن شباهت سقف به نان وافل است چرا که این سقف شکل مربعی یا مستطیلی و پنجره مانند دارد. ما در این مطلب قصد داریم سقف وافل را از جنبه زیباشناسی بررسی کنیم. اگر به این موضوع علاقمند هستید با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری خدمت شما ارائه کنیم.

اگرچه سقف وافل را از نظر کاربردی برای اهدافی مانند کاهش صدا، کاهش برخی نواقص سایر سقف و … اجرا می‌کنند اما اهداف زیباشناسی و تزیینی را نیز دنبال می‌کنند. برای درک بهتر آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم که عبارتند از:

 

تقویت سازه ساختمانی

در این سقف‌ها حفره‌های فرورفته وجود دارد که سبب کاهش وزن سازه می‌شود‌ به همین دلیل می‌توان این سقف را نوعی سازه تقویت بنا قلمداد کرد. این سقف در حوادثی مانند زلزله از عملکرد بالاتری در مقایسه با سقف‌های دیگر برخوردار است.

 

جنبه تزئینی و ذوق هنری

همان‌گونه که اشاره کردیم ساختمان‌هایی که سقف وافل در آنها استفاده می‌شود معمولا طرح آنها مربع یا مستطیل تو خالی است و برخی مهندسان ساختمانی از اشکال دیگر همچون هشت‌ضلعی برای اجرای این سقف‌ها کمک می‌گیرند.

 

کاهش صدا

با توجه به شکل و مقاومت سقف های وافل متخصصان آکوستیک به راحتی قادر هستند به نصب پانل‌های جاذب صدا بپردازند یا اقدام به بازسازی آنها به‌ ویژه در سالن‌های تئاتر، سالن موسیقی و … نمایند تا ظاهر سقف را به دلخواه خود درآورند‌‌. آنها برای تجهیز فضا و کاهش انتقال صوت از هنر معماری نیز کمک می‌گیرند.

 

 

انواع سقف وافل از لحاظ زیبایی شناسی

انواع سقف وافل را می‌توان به دو دسته تقسیم‌بندی کرد که عبارتند از:

۱- سیستم اسلب وافل یک طرفه

در این سقف از قالب وافل یک‌طرفه مستطیلی شکل استفاده می‌شود و نسبت به سقف وافل دوطرفه به میلگرد و بتن کمتری نیاز دارد. از این رو سبک‌تر است . قالب ها دراین سقف‌ها از وافل دوطرفه طویل‌تر بوده و برای اجرای دهانه‌های مستطیلی کاربرد دارند.

اهمیت اجرا و طراحی سقف وافل

 

۲- سیستم اسلب وافل دو طرفه

سقف وافل دوطرفه به قالب وافل دوطرفه مربعی شکل نیاز دارد. این سقف نسبت به نوع یک‌طرفه به میلگرد بیشتری نیاز دارد و در نتیجه از مقاومت بالاتری برخوردار است‌. از وافل دوطرفه برای اجرای دهانه‌های بزرگ‌تر استفاده می‌کنند.

اگر سقف دچار تغییر رنگ شده یا پوسته پوسته شود با طراحی سقف وافل می‌توان این اشکالات را مخفی و فضا را زیبا کرد. این امر می‌تواند برای جاهایی که سقف بلند و امروزی دارد مفید باشد.

 

 

روش‌های تزئینی سقف وافل

سقف وافل در حالت عادی از ظاهری با آرایشی خاص برخوردار است و یک سقف تزئینی به شمار می‌رود. اما اگر این سقف مینیمال را کمی از نظر مواد و مصالح یا رنگ و نورپردازی تغییر بدهیم، تزئینی‌تر و مجلل‌تر خواهد شد. این روش‌هاعبارتند از:

گچ کاری سقف وافل | نازک کاری سقف وافل | فیلم اجرای سقف وافل

استفاده ازمواد و مصالح مورد نیاز برای زیباسازی سقف وافل

سقف‌های وافل یک عنصر تزئینی داخلی محسوب شده و علاوه بر آن باید قادر به تحمل وزن تیرها باشند. از میان آنها مواد و مصالحی هستند که برای زیباسازی سقف وافل استفاده می‌شوند که برخی از آنها عبارتند از:

چوب:

متداول‌ترین ماده مورد استفاده برای این سقف چوب است. از چوب‌های مختلفی می‌توان برای این منظور بهره برد‌‌‌. چوب درخت افرا، بلوط قرمز، گیلاس و گردو از جمله آنها محسوب می‌شوند که تراکم و دوام بالایی دارند و گزینه مناسبی به شمار می‌روند اما چون وزن بالایی دارند برای اجرا مورد تایید نیستند.

ام دی اف:

راه حل دیگری که برای اجرای سقف کاربرد دارد و مقرون به صرفه‌تر و سبک‌تر از چوب است می‌توان از ام دی اف نام برد. اگر چه ام دی اف به زیبایی چوب‌های مذکور نیست، اما چون گره ندارد گزینه مناسبی به جای چوب برای ساخت سقف وافل محسوب می‌شود.‌

فوم، پلی اورتان و گچ:

اگر از لحاظ بودجه محدودیت داشته و قصد ایجاد طرح‌های منحنی با سازه‌های سبک‌تری دارید، استفاده از فوم پلی اورتان و گچ توصیه می‌شود. این مواد مقاومت بالایی در مقابل رطوبت، حشرات و سایش مقاوم دارند. این مواد برای اجرای سقف وافل به خصوص در جاهای مرطوب بسیار مناسب هستند.

دیوار خشک و چوب مصنوعی:

با دیوار خشک و چوب مصنوعی می‌توان ترکیبات مختلفی را برای اجرای سقف وافل به وجود آورد.‌
نورپردازی
زیر قالب‌های وافل، فضایی وجود دارد که جای مناسبی برای نورپردازی است. در این قسمت می‌توان عناصر نورپردازی مصنوعی را نصب و کابل‌کشی و اتصالات آن را مخفی کرد. برای افزایش زیبایی سقف می‌توان نور طبیعی و مصنوعی را ترکیب کرد. از طرفی مشبک بودن سقف وافل این امکان را فراهم می‌کند که بتوان از ترکیبات متنوع برای اجرای نور‌های مصنوعی بهره برد و به افزایش زیبایی بصری این سقف‌ها افزود.‌

 

رنگ آمیزی

یکی دیگر از روش‌های تزیینی سقف‌های وافل، استفاده از رنگ‌آمیزی است. با پالت رنگ‌های متنوع می‌توان سقف سازه‌ را متناسب با سبک طراحی مورد نظر رنگ‌امیزی کرد. مثلا برای تاکید طراحی داخلی مینیمالیستی می‌توانید سقف‌های وافل را با یک نوع رنگ، رنگ کنید یا برای رنگ‌‌آمیزی تیرها و پانل‌های فرورفته حتما ارتفاع سقف را در نظر بگیرید. به این ترتیب در صورتی‌که تیرها را با رنگ‌های تیره رنگ کنید ارتفاع سقف پایین‌تر نشان داده می‌شود. اگر قسمت‌های فرورفته سقف به رنگ تیره باشند ارتفاع سقف بلندتر به نظر می‌رسد.

 

سخن پایانی

اگرچه سقف وافل را بیشتر با قالب‌های وافل و شباهت آن به نان وافل می‌شناسیم اما این سقف‌ها از مزایایی چون اجرای آسان، داشتن ظاهری زیبا، دوام و مقاومت بالا و‌‌‌ … برخوردار هستند. ما در این مطلب این سقف‌ها را از جنبه زیبایی شناسی بررسی کرده و روش‌های که برای تزیین آنها استفاده می‌شود را معرفی کردیم. اگر با مطالعه این مطلب با سوال یا ابهامی مواجه هستید همکاران ما در مجموعه مهانیت آماده هستند به سوالات و ابهامات شما پاسخ دهند.

زیباشناسی سقف وافل | زیبا شناسی و تزئین سقف وافل بر چه اساسی است

پست مرتبط

Enter your keyword