نصب قالب وافل | قالب وافل چیست

نصب قالب وافل | قالب وافل چیست

نصب قالب وافل | قالب وافل چیست

قالب وافل چیست؟

نصب قالب وافل | قالب وافل چیست

مهم‌ترین قسمت سقف وافل، قالب وافل است.

این قالب بعد از انجام مرحله بتن‌ریزی از بتن جدا می‌شود و می‌توان بار دیگر از آن در پروژه‌های دیگر استفاده کرد.

وقتی عمر مفید قالب‌ها تمام شود می‌توان آنها را بازیافت کرد. این قالب‌ها، بلوک­‌های سقفی قابل حذف ( غیر ماندگار) از ساختمان هستند و علاوه بر اینکه منابع ملی حفظ می‌شوند استحکام سقف را بالا برده و ایمنی بیشتری برای ساختمان‌ها در زمان وقوع زلزله به وجود می‌اورد.

شکل قالب سبب می‌شود بتوان تیرچه­‌های پیش ساخته را که مشکلات زیادی در نصب آنها وجود دارد حذف کرد.

در آن از تیرچه درجا استفاده می‌شود که اجرای آن از لحاظ فنی بهتر و راحت‌تر صورت می‌گیرد.

استحکام قالب‌های وافل ، امکان تردد را برای کارگران و عوامل اجرایی فراهم می‌کند و کارگران دغدغه‌ای از نظر امنیت جانی ندارند. همچنین اجرای آن مانند سقف تیرچه بلوک بوده و راحت است. از چوب چهار تراش، قوطی فلزی، لوله داربست و جک­‌های معمول سقف برای اجرا بهره می‌برند.

 

نصب قالب وافل

نصب قالب وافل طی مراحلی صورت می‌گیرد. از آن برای اجرای سقف وافل کمک می‌گیرند.

این سقف برای ساختمان‌هایی که دهانه بزرگ دارند مناسب است. برای اسکلت بتنی و آهنی هم می‌توان از این سقف استفاده کرد.

شرایط فنی و اقتصادی کشور باعث شده است این سقف‌ها با استقبال زیادی همراه شود. اما نصب قالب وافل باید با دقت و با رعایت مواردی انجام شود در غیر این‌صورت ایمنی افراد به خطر می‌افتد و موجب ضرر اقتصادی می‌شود.

ما در مطلب امروز قصد داریم در مورد نصب این قالب‌ها قدری بیشتر صحبت کنیم؛ پس اگر قصد دارید در این مورد بیشتر بدانید تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

قیمت نهایی سقف وافل | قیمت قالب وافل

قیمت نهایی سقف وافل | قیمت قالب وافل

مراحل اجرای سقف وافل

 سقف وافل از گروه سقف‌های مشبک (دارای شبکه‌بندی‌های توخالی) محسوب می‌شود و نصب و اجرای آن با قالب‌های مخصوصی به نام قالب وافل صورت می‌گیرد. برای اجرای سقف وافل مراحل زیر طی می‌شود:

مرحله اول: زیرسازی سقف وافل

برای زیرسازی المان­‌های افقی (قوطی، لوله، چوب و …) لازم است در زیر سقف در دو جهت عمود برهم قرار بگیرند.

فاصله المان‌های افقی در زیر قالب‌های وافل با توجه به فاصله‌ای که آکس تا آکس تیرچه‌ها از یک‌دیگر دارند مشخص می­‌شود. برای سقف‌هایی که ارتفاع آنها ۳ تا ۳ و نیم متر باشد از شمع‌بندی و برای سقف‌هایی که ارتفاع بالاتری دارند از اسکافولد یا جک بلند کمک می‌گیرند.

در این مرحله چینش مناسب قالب وافل برای اجرای سقف وافل یک طرفه یا دو طرفه بررسی شده و تراز سقف تنظیم می‌شود و در مورد خیز منفی و ایمنی هم تصمیم گرفته می‌شود.

مرحله دوم: اجرای قالب‌ بندی سقف وافل

چون قالب‌­های وافل سبک هستند عملیات قالب‌بندی سقف وافل به سهولت روی شبکه زیرسازی اجرا شده و ثابت و محکم می‌شود.

روی این قالب‌ها می‌توان به‌راحتی عبور و مرور کرد. قرارگیری  قالب­‌ها طبق نقشه‌های اجرایی صورت می‌گیرد که توسط محاسب سازه محاسبه می شود. البته با توجه به روش طراحی امکان دارد بعضی از قسمت‌های دال توپر باشد و نیازی نداشته باشد که قالب قرار بگیرد. از جمله نکاتی که در قالب‌بندی سقف وافل اهمیت دارد عبارتند از:

استفاده نکردن از لبه قالب به عنوان قالب آویز تیر

در محلی که قالب وافل در کنار تیرها قرار می‌گیرد، لبه  قالب نباید با بتن مستقیما درگیر شود و باید پشت قالب آویز تیر قرار بگیرد. این امر کمک می‌کند بعد از بتن‌ریزی قالب‌های وافل از زیر سقف راحت‌تر خارج شوند و دچار شکستگی نشوند.

بعد از قالب‌بندی قالب­‌های وافل یکطرفه و دوطرفه باید پاشنه تیرچه­‌ها به همدیگر بند شوند. برای قالب­‌های ساده بهتر است از آرماتور یو شکل (U) استفاده شود. برای قالب‌های قفل‌دار از آچارهای پلاستیکی برای عملیات هم‌بندی قالب­‌های وافل کمک می‌گیرند.

 

مرحله سوم: آرماتوربندی سقف وافل

برای آرماتوربندی سقف میلگرد حرارتی و تیرچه‌های میانی سقف وافل باید میلگردهای تحتانی در جان تیرچه‌های میانی قالب‌های وافل کار گذاشته شوند. این امر پرت میلگرد را کاهش داد و ظرفیت مقاومت سقف را افزایش می‌دهد. شبکه فوقانی میلگردها هم همان‌طور که در نقشه مشخص شده است اجرا می‌شود. در ادامه با سنجاقی میلگرد تحتانی را به شبکه فوقانی وصل می‌کنند.

 

یکی از نکات مهمی که در آرماتوربندی سقف­ وافل اهمیت زیادی دارد به اطراف ستون و دیوار برشی مربوط می‌شود. به علت اینکه برش پانچ وجود دارد نباید در این نقاط قالب وافل اجرا شود به‌جای آن باید از دال توپر کمک گرفت. آرماتوربندی این قسمت با قسمت‌های دیگر سقف تفاوت دارد.

 

برای آرماتوربندی تیرچه‌ها و شبکه حرارتی فوقانی باید از اسپیسر ۳ سانتیمتری استفاده شود. یکی از نکات مهم در استفاده از اسپیسر در سقف وافل، محل قرارگیری آن روی قالب­‌های وافل است. برای قرار گرفتن اسپیسر روی قالب‌های وافل و برای جلوگیری از شکستگی آنها باید اسپیسر را روی کناره‌های قالب وافل کار بگذارند.

 

مرحله چهارم: آماده سازی مخلوط بتن و بتن ریزی

قبل از اینکه بتن‌ریزی انجام شود مخلوط را آماده می‌کنند. بعد از اینکه مخلوط درست شد براساس محاسبه استانداردهای فنی و محلی، بتن را به‌صورت یکپارچه و در یک طرف روی سقف می‌ریزند.

مقدار بتنی که برای اجرای سقف وافل دوطرفه و یک‌طرفه استفاده می‌شود با هم فرق دارد. برای پر کردن فضای زیر قالب‌ها نیازی به حرکت افقی بتن نیست. اگر در یک نقطه بتن بیش از اندازه تراکم داشته باشد ممکن است به سطح زیری فشار وارد شود.

مرحله پنجم: باز کردن قالب وافل

پس از اینکه ۴۵ روز از انجام  بتن‌ریزی گذشت بتن کاملا خشک و سفت می‌شود البته این زمان ممکن است با توجه به شرایط آب و هوایی متفاوت باشد‌. بعد از خشک شدن بتن، وقت باز کردن قالب فرا می‌رسد.

در این مرحله شاسی‌ها و جک را باز کرده و قالب‌ها را از داخل بتن خارج می‌کنند. به این ترتیب قالب‌ها با موفقیت بیرون می‌آیند‌.

 

سخن پایانی

سقف وافل به ‌دلیل استفاده آسان و تحمل هزینه‌های کمتر و به‌صرفه بودن طرفداران زیادی در بین مهندسین سازه دارد.

اگرچه این سقف به‌راحتی اجرا می‌شود اما لازم است تمام مراحل ان، خصوصا نصب قالب وافل با دقت انجام گیرد. ما در این مطلب سعی کردیم تمام مراحل نصب آن را به اختصار بیاوریم و شما را با این سازه آشنا کنیم.

اگر با مطالعه این مطلب همچنان با سوال یا ابهامی روبرو هستید توصیه می‌کنیم با کارشناسان و مشاورین ما تماس بگیرید یا از طریق این سایت اقدام کنید.

نصب قالب وافل | قالب وافل چیست

پست مرتبط

Enter your keyword