بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

اجرای سقف وافل

بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

سقف وافل مطابق با مقررات ملی ساختمان از طریق نرم افزارهای رایج طراحی سازه طراحی شده است.

در طراحی سقف وافل باید معیارهای مقاومت، انتقال بار لرزه ای، کنترل ارتعاش، کنترل اضافه ولتاژ و … در نظر گرفته شود.

یکی از مواردی که کارفرمایان در تهیه نقشه های ساختمانی باید به آن توجه کنند استفاده از مهندسین متخصص در طراحی سازه با تجربه زیاد در طراحی ساختمان با سیستم سقف وافل می باشد.

انتخاب صحیح طراح سازه باعث برآورده شدن خواسته های کارفرما، بهره گیری از تمامی مزایای سقف وافل بتنی، انتخاب نوع و اندازه صحیح قالب وافل، اعمال تمامی استانداردهای مورد نیاز در پروژه، کنترل امکان سنجی پروژه می شود و در نتیجه طراحی سازه را بهبود می بخشد.

برای خواندن مقاله دیتیل سقف وافل یکطرفه در سایت مهانیت اینجا کلیک کنید.

بررسی ویژگی های سقف وافل 

امروزه در طراحی و اجرای ساختمان ها روش های زیادی برای اجرای سقف ها ارائه شده است. یکی از روش های جدید و موثر برای اجرای سقف های بتنی سیستم سقف وافل با استفاده از قالب های وافل می باشد. حال این سوال پیش می آید که چرا به این سیستم سقف وافل می گویند؟

دلیل نام گذاری این سقف شبکه ای بودن و شکل منظم پایین این سقف است که شبیه وافل انگلیسی است. این سیستم سقف برای انواع ساختمان ها با کاربری های مختلف کاربرد دارد. مزیت این سیستم عدم محدودیت در پوشش روباز است و همین مزیت باعث استقبال کارفرمایان و سازندگان از این سیستم سقف شده است.

سیستم سقف کاذب برجسته دارای مزایای بسیاری از جمله استحکام بالا، سهولت اجرا، پوشش طولانی مدت، وزن مرده کمتر و صرفه اقتصادی می باشد.

این مزیت های فراوان باعث رضایت کارفرمایان و گسترش دامنه استفاده از این سیستم شده است. در اجرای سقف طرح دار نقش قالب طرح دار ایجاد تیرهای عمود بر سقف و حذف بتن اضافی می باشد.

یکی از مزایای این سیستم این است که قالب های وافل دائمی نیستند و بنابراین می توان از قالب های وافل چندین بار برای ساخت سقف وافل استفاده کرد. این ویژگی باعث شد تا سیستم سقف وافل اقتصادی تر از سایر سیستم های سقف مشابه باشد.

بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

 

سقف طرح دار را از نظر زیبایی و معماری بررسی کنید

در سیستم سقف وافل، به دلیل ماهیت مدولار قالب های وافل، یک قاب ساختاری منظم در زیر سقف ایجاد می شود. این ویژگی سقف وافل یک تخت زیبا برای طراحی مدرن و شیک ایجاد می کند، بنابراین می توانید از سقف وافل بدون سقف کاذب استفاده کنید.

اجرا و وجود نورپردازی و تزیینات معماری می تواند اشکال زیبایی را مستقیماً بر روی سقف طرح دار ایجاد کند و در نتیجه از سقف طرح دار به عنوان متریال اکسپوز استفاده شود.

یکی دیگر از مزایای سقف های طرح دار امکان حذف آویز تیرهای مرکزی است که باعث زیبایی و انعطاف بیشتر طرح های معماری داخلی می شود.

علاوه بر این، با استفاده از سطوح طرح دار می توان ستون های مزاحم را حذف کرد و فضاهای معماری را بزرگتر، طرح های معماری را زیباتر کرد و تعداد پارکینگ ها را افزایش داد.

زیبایی و مزایای فراوان سقف های طرح دار معماران را به استقبال و استفاده از این نوع سقف در پروژه های ساختمانی سوق داده است.

 

ویژگی سقف وافل

خوب است بدانید ساختار وافل چیست و چه هدفی دارد؟

در طراحی و اجرای سقف وافل محدودیت خاصی وجود ندارد، بنابراین انواع سقف وافل بتنی را می توان برای انواع ساختمان ها با کاربری های مختلف با انواع سیستم های لرزه ای در سازه ها استفاده کرد.

انعطاف پذیری سقف های وافل را می توان در پروژه هایی با ستون های محدود یا ضخامت سقف استفاده کرد.

به طور کلی سقف وافل را می توان در تمامی پروژه ها با اندازه های مختلف و کاربری های مختلف از جمله مسکونی، اداری، تجاری، پارکینگ، ورزشی، صنعتی و … استفاده کرد.

 

انواع مختلف دال وافل

ساخت وافل چیست؟

در سقف وافل از دو نوع قالب وافل استفاده می شود. قالب چهارگوش وافل و قالب چهارگوش وافل.

این مدل قالب های وافل مربعی، تیرهای عمود بر منظم با فاصله یکسان در هر دو جهت سقف باربر ایجاد می کند و عملکرد باربری سقف را دو برابر می کند، به همین دلیل به قالب های وافل مربعی، قالب های وافل دو طرفه می گویند.

قالب وافل مستطیلی تیرهای منظم را در یک جهت می سازد و یاتاقان سقف را در یک جهت عمل می کند، بنابراین به قالب های مستطیلی قالب وافل یک طرفه نیز می گویند.

بنابراین در طراحی و ساخت سقف وافل بسته به سیستم باربر سقف و سازه از دو نوع قالب وافل یعنی قالب های وافل یک طرفه و دو طرفه استفاده می شود.

 

دال وافل یک طرفه

از قالب وافل یک طرفه برای ساخت سقف وافل یک طرفه استفاده می شود.

سقف وافل یک طرفه برای پروژه های دهانه کوتاه تر استفاده می شود، زیرا وزن مرده سقف های وافل یک طرفه و بار این سقف ها مشابه سقف تیرچه یک طرفه است. در این سقف، تیرهای سقف بار را در دو انتها به جرزها منتقل می کنند.

بنابراین در این سطوح استفاده از تیرهای متوسط ​​ضروری است.

 

دال وافل دو طرفه

سقف لانه زنبوری دو طرفه نسبت به سقف لانه زنبوری یک طرفه کاربرد و وسعت بیشتری دارد.

دلیل این امر مزیت های سیستم باینری نسبت به سیستم یک طرفه است. از جمله این مزایا می توان به زیبایی بیشتر سطح زیرین سقف به دلیل مربع شکل بودن قالب، عدم محدودیت در پوشش دهانه، انعطاف پذیری زیاد ستون ها، امکان حذف تیرهای مرکزی و صلبیت بیشتر اشاره کرد. و استحکام سقف با توجه به بار دو طرفه این نوع سقف، امکان حذف تیرهای مرکزی وجود دارد. این ویژگی باعث ایجاد سقف مسطح و در عین حال ساخت آسان، کاهش ضخامت سقف و افزایش ارتفاع مفید معماری می شود.

 

ویژگی های سقف وافل

عایق صدا و حرارت.

کنترل لرزش سقف

امکان برداشتن سقف کاذب.

سهولت نصب.

استفاده بهینه از مواد مصرفی

مقاومت بالا در برابر بارهای مرده و زنده.

امکان حذف ستون ها و تیرهای میانی مزاحم

ضخامت آن نسبت به سایر سیستم های سقف کمتر است.

سرعت اجرای بالا به دلیل سهولت قالب گیری، آرماتوربندی و بتن ریزی.

بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

 

اطلاعاتی در مورد ویژگی های سقف وافل

قالب های وافل به دلیل ویژگی ها و کاربردهای فراوانی که دارند حاوی طیف وسیعی از اطلاعات هستند که به ندرت در جستجوی گوگل می توان آنها را یافت. در ادامه به چند مورد از آنها می پردازیم.

 

1-قیمت نهایی سقف وافل

پارامترهایی که بر قیمت نهایی سقف های وافل تأثیر می گذارد، میزان مصالح مصرفی و قیمت سقف می باشد. به طور کلی، قیمت نهایی سقف وافل در ساختمان های سنتی در رده هزینه سقف چوبی سنتی یولونیت قرار می گیرد و نسبت به سایر سیستم های سقف مانند سقف های تیر دال، پیش تنیده، یوبوت و کوبیاکس بسیار ارزان تر است.

 

2- سرعت انجام کار

استفاده از سطوح وافل را می توان بسیار سریع انجام داد. زیرساخت ساده، مدولار بودن قالب های وافل و سهولت آرماتوربندی و بتن ریزی از جمله دلایل سرعت بالای اجرای این نوع سقف می باشد.

به طور سنتی، تکمیل هر طبقه از ساختمان بتن مسلح، هر طبقه با مساحت سقف 400 متر مربع، با سیستم سقف موجدار، 15 روز طول می کشد.

سرعت اجرای سقف وافل نسبت به سقف های دیگر مانند سقف های ردیفی، پیش تنیده، کوبیاکس و یوبوت سریعتر است.

 

 3- ابزار لازم برای اجرای سقف وافل

برای اجرای سقف وافل می توانید از تجهیزات موجود که دال های بتنی را اجرا می کنند استفاده کنید. این تجهیزات شامل جرثقیل یا داربست، بخش لوله، تخته، قالب فلزی و قالب وافل می باشد.

 

4- نکاتی برای قالب وافل

قالب وافل به طور دائم به سقف چسبیده نیست و پس از هر بار بتن ریزی از زیر سقف خارج می شود.

از آنجایی که این قالب ها از پلیمرهای قوی و مقاوم ساخته شده اند، می توانید بارها از این قالب ها استفاده کنید. در ضمن به دلیل جنس این قالب ها هیچ گونه چسبندگی بین قالب و بتن وجود ندارد و قالب وافل به راحتی از بتن جدا می شود.

 

5- چراغ های سقفی وافل

حفره های منظم در پایین سقف بستر مناسبی را برای نورپردازی و زیباسازی سازه فراهم می کند. با اجرای سقف بیسکویت اکسپوز می توانید سقف کاذب را از بین ببرید و از اجرای قابل پیش بینی تجهیزات برقی و مکانیکی بهره مند شوید.

 

مزایای دال وافل

سیستم اجرای سقف وافل دارای مزایای زیادی است که در ادامه به آنها می پردازیم.

  • طراحی و اجرای دهانه های بلند و کاهش تعداد ستون ها
  • امکان قرار دادن ستون ها به صورت نامنظم و نصب دهانه های بزرگ
  • ایجاد شکاف در معماری و افزایش فضا و پارکینگ
  • قابلیت حذف تیرهای میانی و گرفتن سقف صاف
  • کاهش ضخامت سقف و افزایش ارتفاع مفید طبقات
  • امکان کاهش ارتفاع ساختمان و کاهش عمق گودبرداری
  • صرفه جویی در مصرف مواد مصرفی از جمله بتن و آرماتور
  • امکان اجرای سقف وافل در ساختمان های بتنی و فلزی
  • کاهش هزینه های قالب، آرماتور و بتن
  • کاهش هزینه ها و افزایش سهولت بهره برداری از تاسیسات
  • بهبود عملکرد لرزه ای سازه به دلیل کاهش وزن سقف
  • حذف سنگ نازک و افزایش ایمنی در برابر آتش
  • کنترل ارتعاشات و کاهش ضریب انتقال صدا و حرارت
  • انواع بلوک های سقف و تیرهای پیش ساخته را از سازه جدا کنید
  • نظارت دقیق و توانایی برای اطمینان از کیفیت مواد مصرفی
بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

سخن نهایی 

با جمع بندی مطالبی که در مورد بررسی ویژگی های سقف وافل ذکر شد، مشخص می شود که این نوع سقف ها با توجه به نوع کاربری و استانداردهای عمرانی مربوط به ساخت، کاربردهای متفاوتی دارند.

بنابراین علاوه بر هرگونه ضوابط و ضوابط غیراستاندارد باید به جزئیات ساختمانی و استفاده از این سطوح در پروژه های ساختمانی برای جلوگیری از عیوب سازه ای بتنی یا فولادی توجه ویژه ای شود.

بررسی ویژگی های سقف وافل | اجرای سقف وافل

پست مرتبط

Enter your keyword