مراحل ساخت سقف وافل | چگونگی ساخت سقف وافل در یک ساختمان

مراحل ساخت سقف وافل | چگونگی ساخت سقف وافل در یک ساختمان

چگونگی ساخت سقف وافل در یک ساختمان

مراحل ساخت سقف وافل | چگونگی ساخت سقف وافل در یک ساختمان

برای اجرای سقف وافل در یک ساختمان لازم است ۶ مرحله طی شود. البته ممکن است در برخی پروژه‌ها با توجه به سطح امکانات به مراحل بیشتری هم نیاز باشد؛ اما اجرای آن به‌طور کلی شامل مراحل زیر می‌شوند:

 

مراحل ساخت سقف وافل

شاید شما در مورد سقف وافل اطلاعاتی دارید یا شاید هم اولین بار است که این کلمه را شنیده‌اید.

این سقف به دلیل شباهت به نان وافل به این نام معروف است. این سقف مزایای زیادی دارد. از جمله آنها می‌توان به هزینه اجرای آن اشاره کرد که نسبت به سقف‌های دیگر مقرون به صرفه‌تر است.

همچنین سازه‌ای سبک و در عین حال مقاوم است که کادر اجرایی و کارگران می‌توانند به‌راحتی هنگام کار روی آن تردد کنند. شاید برای شما هم سوال باشد که این سقف چگونه ساخته می‌شود و مراحل ساخت سقف ‌وافل چگونه انجام می‌شود. برای اینکه به پاسخ این سوال برسید با ما تا پایان مطلب همراه باشید.‌

 

 

مرحله اول ساخت سقف وافل: شمع بندی (جک گذاری)

اولین مرحله ساخت سقف هر ساختمانی مانند سقف وافل به آماده‌سازی بستر سازه‌ سقف مربوط می‌شود. آماده‌سازی بستر سازه سقف را با کمک تجهیزات مختلفی انجام می‌دهند. از تجهیزات شمع‌بندی می‌توان جک، لوله داربست و داربست‌های مدولار را نام برد که با توجه به شرایط پروژه از آنها کمک می‌گیرند.

 

جک ها

از میان تجهیزات شمع‌بندی، جک‌ها بیشترین کاربرد را دارند. آنها می‌توانند برای سقف‌های با ارتفاع ۴ متری مورد استفاده قرار گیرند اما از داربست برای سقف‌های با ارتفاع بیشتر بهره می‌برند. جک‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند. از جک ساده گرفته تا جک با سر U شکل، جک با سر صلیبی ثابت و جک با سر صلیبی متحرک جزو انواع آنها محسوب می‌شود.

 

داربست ها

از داربست‌ها برای حفظ ایمنی سقف‌هایی که ارتفاع آنها بالای 4 متر است استفاده می‌شود. داربست‌ها انواع مختلفی داشته و معمولا انواع فلزی کاربرد بیشتری دارند. با توجه به اینکه آنها را به دو دسته‌ ساده (لوله و اتصالات) و مدولار تقسیم می‌کنند می‌توان در پروژه‌های مختلف از آنها کمک گرفت.

گاهی اوقات ممکن است به دلیل اینکه امکان استفاده از داربست فراهم نباشد ، جک‌های بلند مورد استفاده قرارگیرند. برای این منظور با اتصال جک‌ها به یکدیگر یا به تکیه‌گاه‌های محکم و مطمئن آنها را از لحاظ ایمنی مقاوم کرد و مانع از لغزش و حرکت آنها می‌شوند.

نحوه اجرای سقف وافل | آموزش اجرای سقف وافل | مراحل اجرای سقف وافل

مرحله دوم: شاسی گذاری

بعد از اینکه جک یا داربست نصب شده و بستر اجرای سقف وافل فراهم شد باید روی جک‌ها شاسی کشی شود چرا که جک و داربست به تنهایی نمی‌توانند قالب‌ها یا تخته‌های زیر سقف را نگه دارند.

به همین دلیل برای شاسی‌گذاری از لوله‌ها یا پروفیل‌های فلزی چهارگوش استفاده می شود. برای وصل آنها به جک و داربست از سیم‌ مفتول، سرجک U شکل یا اتصالات دیگر کمک می‌گیرند. برای اینکه پروفیل‌ها ریزش نکنند و کارگران آسیب نبینند باید قرارگیری پروفیل‌ها روی جک‌ها به‌درستی انجام شود.

 

مرحله سوم: چیدن قالب های سقف وافل

بعد از اینکه شاسی‌گذاری انجام شده و شبکه‌ آماده‌سازی شد، باید قالب‌های وافل چیده شوند. در بعضی از پروژه‌ها  قبل از اینکه قالب‌ها چیده شوند، ابتدا تخته‌های سه لایی یا ورق‌های فلزی که دارای ضخامت 2-3 سانتی‌متری هستند را روی شاسی‌کشی قرار می‌دهند و بعد از آن قالب‌ها را هم روی صفحه‌ جای می‌دهند.

گاهی اوقات هم بعد از اجرای شاسی‌گذاری از قطعات پلاستیکی برای اتصال قالب‌ها به همدیگر کمک می‌گیرند و  قالب‌ها را روی شاسی تثبیت می‌کنند؛ اما در ساده‌ترین حالت اجرای قالب‌های سقف وافل، اول شمع‌بندی انجام می‌شود و بعد از آن نوبت شاسی گذاری فرا می‌رسد. پس از آن هم نوبت چینش قالب‎‌های وافل روی پروفیل‌ها است.

قالب‌های وافل را به شکل مربع و مستطیل درست می‌کنند و از آنها برای اجرای سقف یک‌طرفه و دوطرفه بهره می‌برند. فرم و شکل کنج‌ها و قوس‌های این قالب‌ها با هم متفاوت هستند.

بعضی از آنها قوس تیز و گوشه‌دار دارند و بعد از اجرا به بتن محکم وصل می‌شوند و جدا کردن آنها از بتن به سختی انجام می‌شود. قالب‌های دارای گوشه‌های قوسی و گرد کمتر با بتن درگیر می‌شوند و خارج کردن آنها از بتن راحت‌تر است.‌ برای اینکه مشکلاتی مانند خارج شدن قالب از بتن پیش نیاید می‌توان ابتدا قالب‌ها را روغن اندود کرد تا بعد از بتن‌ریزی از بتن راحت‌تر جدا شوند.

 

مرحله چهارم: آرماتوربندی

در این مرحله باید بعد از چیدن قالب‌ها، بین و روی قالب‌ها آرماتوربندی انجام شود.‌ آرماتوربندی سقف وافل با توجه به نقشه سازه و به‌صورت عمود بر هم  اجرا شود و شکل کلی ساختمان مشخص می‌شود.

 

مرحله پنجم: بتن ریزی

در مرحله پنجم ساخت سقف وافل و بعد از آرماتوربندی، بتن ریزی اجرا می‌شود.

برای بتن ریزی سقف وافل مانند سقف‌های دیگر از پمپ‌های زمینی و هوایی کمک می‌گیرند. استفاده از پمپ هوایی یا زمینی تفاوت آن‌چنانی ندارد تنها باید به دانه‌بندی و میزان روان بودن بتن توجه خاصی شود.

در هنگام ساخت سقف‌ وافل، بین قالب‌ها را کاملا با بتن پر می‌کنند تا فرم دقیق آنها مشخص شود.

برای اجرای درست بتن‌ریزی و جلوگیری از مشکلاتی همچون پوکی یا تخریب آنها بهتر است از بتن‌های SCC یا خودمتراکم کمک بگیرید.‌ دلیل اینکه این بتن‌ها را پیشنهاد می‌کنیم این است که برای وارد شدن این نوع بتن‌ها به قالب‌ها به ویبراتور احتیاجی نیست و ورود بتن به داخل آنها به‌صورت اتوماتیک انجام می‌شود.

مرحله ششم: باز کردن قالب‌ ها

اکنون که مرحله پنجم یا بتن‌ریزی انجام گرفت و بتن محکم و سفت شد مرحله آخر فرا می‌رسد. در این مرحله که بسیار هم حساس است باید شاسی‌ها و جک را باز کرد.

وقتی شاسی و جک باز شود به‌راحتی قالب‌ها از داخل بتن خارج می‌شوند. اجرای این مرحله باید آرام آرام و بدون اعمال فشار و ضربه صورت گیرد تا قالب‌ها شکسته نشوند و امکان استفاده مجدد از آنها وجود داشته باشد‌.‌

اجرای سقف وافل | اجرای سقف وافل دو طرفه | قیمت اجرای سقف وافل

سخن پایانی

استفاده از سقف وافل روز به روز در حال افزایش است به‌گونه‌ای که پیش‌بینی می‌شود در آینده نه‌چندان دور میزان استفاده از این سقف باز هم بیشتر شود.

ما در این مطلب، مراحل ساخت سقف وافل را توضیح دادیم تا اگر شما هم قصد استفاده از این سازه برای ساختمان خود را دارید از مراحل ساخت آن اطلاعاتی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر یا برای پاسخ سوالات و ابهامات خود با ما ارتباط بگیرید.

مراحل ساخت سقف وافل | چگونگی ساخت سقف وافل در یک ساختمان

 

 

پست مرتبط

Enter your keyword